Superliga Romaniei Sorin Cârțu îi dă sfaturi lui Costel Gâlcă: „Să îl bage mijlocaș în banda dreaptă”
Data publicării:
Universitatea Craiova a urcat pe primul loc în clasament după ce a obținut victoria în fața echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-1, în meciul de duminică seara, în a cincea etapă a Superligii.

Sorin Cârțu: „Trebuie susținut în asemenea momente”

Sorin Cârțu crede că antrenorul oltenilor se poate baza pe căpitanul echipei, Nicușor Bancu, având posibilitatea de a-l utiliza pe mai multe posturi în joc.

„Aseară am văzut meciul cu Cristescu într-o locație în care ne strângem mai mulți care țin cu Universitatea Craiova. Chiar i-am spus că l-aș băga pe Bancu prin repriza a doua și nu l-aș scoate pe Ndong, l-aș băga în mijloc.

A apărut prin ziare că Gâlcă l-a reinventat, dar postul de mijlocaș a fost al lui dintotdeauna. Îi mai dau o soluție, să îl bage mijlocaș în banda dreaptă, păi era devastator atunci. Lasă-l pe Barbu în stânga și îl bagi pe Bancu în partea dreaptă, intră pe piciorul stâng și poate crea probleme.

Trebuie susținut în asemenea momente, el e un jucător puternic. A trecut prin niște momente incredibile, i s-a rupt piciorul, era primul lui an de Divizia A și a jucat în continuare încă 10.

Sunt foarte mulți care au fost accidentați și au dispărut ușor, ușor din fotbal și el a revenit, a ajuns și la națională. A avut ruptură de ligamente încrucișate și a trecut peste toate. El este un tip puternic, trece peste asta”, a declarat Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.

CITEȘTE ȘI Tatăl lui Nicușor Bancu s-a stins din viață. Problemele pe care le avea bărbatul în vârstă de 61 de ani

Costel Gâlcă, mulțumit de căpitanul echipei

Costel Gâlcă a discutat despre poziția jucată de către Nicușor Bancu în partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, lăudându-l pe căpitanul Universității Craiova.

„Sepsi este o echipă agresivă, care are soluții tot timpul. Ne-au dominat, dar pe noi ne interesa să profităm de spațiile lăsate. Nu am avut liniștea necesară pentru a temporiza jocul. Mitriță este un jucător cu o calitate individuală de invidiat, care face diferența în fotbalul românesc.

Paradela are o personalitate mare, aleargă foarte mult și ajută echipa. Sper ca și ceilalți care au venit să ajute echipa, pentru că avem nevoie de toți. Koljic a luptat cât a putut, și-a ajutat echipa și a avut o ocazie să marcheze.

Este începutul, putem să vorbim mai multe peste 10 etape. Echipa mea trebuie să aibă mai multă omogenitate în următoarele etape, să crească din punct de vedere fizic. Bancu este un jucător foarte inteligent, are o tehnică foarte bună și poate juca și mijlocaș”, a spus Gâlcă, după meci.

Până în acest moment, echipa de fotbal Universitatea Craiova a reușit să obțină trei victorii și două remize, acumulând 11 puncte, la egalitate cu Oțelul Galați.

Rezultatele Universității Craiova, în primele cinci etape ale Superligii

1. FC Hermannstadt - Universitatea Craiova, scor 0-0

2. Universitatea Craiova - UTA Arad, scor 4-2

3. CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 0-2

4. Universitatea Craiova - Petrolul Ploiești, 0-0

5. Sepsi Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova, scor 1-2


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel