Superliga Romaniei Sorin Cârţu îl face praf pe Ivaylo Petev, bulgarul de pe banca Universităţii Craiova. "Nu e posibil să vii fără un atacant"
Data publicării:
Sorin Cârţu, fostul preşedinte al Universităţii Craiova, îl critică fără menajamente pe antrenorul bulgar Ivaylo Petev, după înfrângerea în faţa FCSB, scor 3-0. 

”Eu văd o echipă în criză. Nu-l văd capabil să o scoată. Îl văd afară total. Nu e admisibil, bă, să ai o partidă cu Steaua (n.r - FCSB) și tu să vii fără niciun atacant, cu așezarea aceea adoptată.

Eu am întâlnit multe situații să joci cu echipe superioare, dar nu înseamnă să pui 5 în apărare când adversara arecu 3 atacanți. Îți pierzi din posibilitatea de a avea o posesie. A fost o decizie total greșită. Probabil că s-a gândit să aibă o posesie prelungită cu mai mulți mijlocași, dar asta denotă că nu cunoaște bine jucătorii noștri.

Când sunt luați în pressing, jucătorii noștri nu pot să paseze. Au mereu preluarea în spate, nu fac preluare pe direcția de alergare. Imediat intră în panică când adversarul vine cu presiune asupra lui.

Modul în care s-au prezentat din primul minut a arătat ca o echipă copleșită de importanța meciului, de importanța adversarului. Ei n-au făcut mai mult de două-trei pase și a urmat o pasă lungă către Mitriță, avansat, care se lupta cu Dawa sau Ngezana. Aiurea total tactica abordată.

Petev nu îmi dă speranțe. Nu mă așteptam la o asemenea așezare, să propunem așa ceva la un meci cu FCSB. Pe unul l-am dat la U Cluj că nu e bun, iar acum îl bagi cu FCSB. Ne bazăm pe Cîmpanu? Câte goluri a dat Cîmpanu ca să ne gândim că ne ajută la partida asta? Petev nu studiază adversarul și nu cunoaște adversarii”, a spus Sorin Cârțu, la Fanatik.

Victor Piţurcă spune că problema e la comunicarea cu jucătorii 

”Consider că, pentru campionatul nostru, per total a fost o partidă bună. Aș spune că mai ales prima repriză, una în care Craiova a făcut un pressing foarte avansat, pe tot terenul. Cu toate acestea, s-a observat însă precipitare multă în jocul ambelor echipe. Au fost multe greșeli, erori la pasare…

Probabil rezultatul e dur pentru Craiova, destul de mare diferența, până la urmă, cred eu, față de ceea ce s-a întâmplat în teren. E clar că a câștigat echipa mai valoroasă și cea care a știut să gestioneze mult mai bine anumite momente decisive ale jocului.

E greu pentru Petev, pentru antrenorul Craiovei, acesta e adevărul. Nici nu vorbește limba, e complicat să comunice, să se facă înțeles perfect de către jucători. În plus, cred că nici nu a evaluat bine fotbaliștii pe care îi are, sunt și multe noutăți acum în lot… Iar dacă ai ajuns la 0-3, e clar că nici strategia din acest meci nu a fost adecvată”, a declarat Victor Pițurcă pentru Prosport


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel