Jocurile Olimpice Soții Cozmiuc, portdrapelul României la Paris, și-au anunțat retragerea!
Data actualizării:
Data publicării:
Ionela Cozmiuc a reușit să cucerească o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de colega sa Gianina van Groningen, la dublu vâsle feminin - categorie ușoară.

Ionela și Marius Cozmiuc și-au anunțat retragerea

Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc, soț și soție, au avut onoarea de a purta drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de pe 26 iulie.

Cei doi sportivi au adunat împreună 19 medalii la marile competiții. Ionela are 10 medalii în carieră, e triplă campioană mondială, triplă campioană europeană și vicecampioană olimpică la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice, bifând deja trei ediții ale Jocurilor Olimpice de vară: Rio 2016, Tokyo 2020 și Paris 2024.

Pe de cealaltă parte, Marius are 11 medalii în carieră: e dublu campion european și campion mondial și vicecampion olimpic la Tokyo 2020. El a participat până acum la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020 și Paris 2024.

„Cred că cel mai mult îmi va lipsi de la canotaj starea din cantonament, de timpul petrecut cu colegii și competițiile. Ele au fost urmate de podium de cele mai multe ori, așa că intră tot la categoria competiții”, a declarat Ionela Cozmiuc.

„Este ultimul meu campionat național... și al lui Marius și într-adevăr este puțin emoționant. Amândoi o să concurăm pentru ultima dată, cel puțin așa zicem noi. Nu știm ce o să ne rezerve viitorul.

Vrem să ne bucurăm de aceste ultime clipe de vâslit. Nu am plâns. Emoțional nu sunt, încă, pregătită să pun vâslele în cui, însă vine timpul când trebuie să iei niște decizii și pentru familie.

Încă nu ne-am gândit la acest lucru (n.r. când vor reveni la Paris să își aducă aminte de Jocurile Olimpice), este foarte devreme. Tocmai ce am aterizat ieri de la Paris și vom vedea. Cu siguranță va fi o destinație preferată de noi. 

În seara asta este despre relaxare, despre bucurie, despre celebrarea rezultatelor frumoase. Și despre canotaj și familia asta frumoasă a canotajului. Ne face mare plăcere de fiecare dată să petrecem timp împreună.”, a mai spus vicecampioana olimpică de la Paris.

„În urmă cu doi - trei ani am avut un gând de a ne retrage, însă Ionela mi-a spus „vreau să rămânem până la această olimpiadă pentru că vreau să obțin și eu medalia olimpică, tu ai obținut-o, dar vreau să o obțin și eu pe a mea”, a spus Marius Cozmiuc, despre dorința soției sale.

Ionela Cozmiuc a făcut echipă cu Gianina van Groningen la JO 2024, reușind să câștige medalia de argint la dublu vâsle feminin - categorie ușoară.

„Sunt mândră de acest rezultat. Suntem mândre că suntem pe podiumul olimpic la această competiție, care are în componență pentru ultima dată această categorie. Mi-am dorit foarte mult o medalie și iată că este la gâtul nostru. Culoarea este mai puțin importantă acum. Pentru noi, acest argint înseamnă foarte mult, e prima și singura medalie, așa că ne bucurăm din plin de ea. Așa sunt medaliile olimpice, epuizante. Acum suntem puțin șifonate, dar suntem bine”, a spus Cozmiuc, după cursă.

Echipajul de opt rame cu cârmaci masculin al României din care a făcut parte Marius Cozmiuc a ocupat locul al cincilea în finala probei regine de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice Paris.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel