Jocurile Olimpice Spania a câştigat EURO 2024 şi aurul la JO2024. Are şanse la CM2026? Principalul atu al spaniolilor în fotbal
Data publicării:
După ce a învins Anglia în finala EURO 2024, Spania a reuşit să câştige şi medalia de aur în turneul olimpic de fotbal, găzduit de Franţa. În finală, Spania a învins chiar ţara gazdă, cu 5-3, după un meci cu mult suspans şi cu răsturnări de situaţie. 

Francezii au deschis scorul rapid, în minutul 11, dar spaniolii au întors meciul cu 3 goluri marcate într-un interval de 10 minute. Deşi părea că se îndreaptă spre o victorie în 90 de minute, spaniolii s-au văzut egalaţi în minutul 90+3, dintr-un gol marcat din penalty de francezi. În prelungiri, însă, Spania a reuşit să îşi asigure medalia de aur după ce a marcat două goluri. 

Lucian Sânmărtean şi Gabriel Cânu, experţi Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00, au analizat prestaţia Spaniei de la JO2024 şi au spus ce şanse au ibericii la Campionatul Mondial din 2026, dar şi ce atu au în faţa altor naţionale europene. 

"Spania este o echipă cu o filozofie bine adaptată contextului fotbalului lor. Jucătorii lor, chiar dacă sunt tineri, au o inteligență aparte, manifestată prin liniște și o exprimare deosebită pe teren. Nivelul lor de dezvoltare este ceea ce face diferența la acest nivel. Factorii cheie care contribuie la succesul lor includ filozofia de joc, înțelegerea profundă a acestuia și modul de exprimare pe teren.

Fermín López a avut o interpretare excepțională: a fost mereu prezent în momentele importante ale jocului, poziționat corect și imprevizibil. Alături de Dani Olmo la Barcelona, cred că se va dezvolta atât de mult încât va deveni un jucător de bază în echipa mare a Spaniei.

 Și-au setat atât de sus ștacheta încât acest trofeu le rămâne de cucerit. Premise au, dar și celelalte echipe se vor pregăti mai bine pentru a contracara acest joc plin de fantezie și impredictibilitate. Performanțele lor recente le dau motive de optimism pentru viitorul Campionat Mondial", a declarat Lucian Sânmărtean..

Unde au fost surprinşi francezii 

Gabriel Cânu a explicat cum a reuşit Spania să câştige, dar şi unde au greşit francezii. 

"Franța a fost surprinsă în perioade scurte de timp de jocul rapid și direct pe poartă al spaniolilor, ceea ce a făcut ca „Les Bleus” să nu iasă învingătoare din această finală. Deși au fost mai puternici în duelurile unu la unu și primiseră doar un singur gol pe parcursul turneului până în finală, nimeni nu anticipa că vor încasa cinci goluri în 120 de minute. Calitatea la finalizare a jucătorilor spanioli, care au fructificat aproape orice șut pe spațiul porții, a fost decisivă, iar medaliile de aur nu au rămas la Paris.

Aproape toți jucătorii din echipa de start a fiecărei națiuni care a ajuns în fazele superioare sunt deja importanți la echipele lor de club, ceea ce mă face să cred că în viitor vor face parte și din echipa de seniori a țării lor.

 Cu mai puțin de doi ani în urmă, Fermín López era jucător la Barcelona B. De atunci, a reușit să promoveze la prima echipă a clubului, să facă parte din lotul Spaniei pentru Euro 2024 și, în această vară, să câștige aurul olimpic, având un rol decisiv prin cele șase goluri și două assisturi marcate la aceste Jocuri Olimpice. Este un jucător excepțional la doar 21 de ani, care poate deveni titular de drept și la echipa de club, chiar dacă Dani Olmo are asigurat un loc de titular, fiind unul dintre artizanii succesului Spaniei la Euro 2024", a declarat Cânu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel