Jocurile Olimpice "Sper ca tenisul românesc să câştige iar o medalie olimpică". Irina Begu, speranţe mari înainte de JO2024
Data publicării:
Ultima medalie olimpică a României la tenis datează din 2016, când Horia Tecău şi Florin Mergea au cucerit argintul olimpic la dublu masculin. Irina Begu, locul 127 WTA, speră ca performanţa lor să fie repetată la Paris. 

"Horia şi Florin au câştigat o medalie la tenis la Rio în 2016... a fost un rezultat extraordinar. Am fost acolo la finala lor, a fost un meci pe care eu nu o să-l uit niciodată. Tenisul românesc are potenţial şi sper să câştige din nou o medalie olimpică", a spus ea.

Calificată la Paris, Irina Begu se bucură că are ocazia să joace la a treia sa ediţie a Jocurilor Olimpice.

"Pentru mine va fi a treia participare la Jocurile Olimpice şi mă bucur foarte mult că am reuşit să mă calific. A fost dorinţa mea şi de abia aştept să particip din nou. Momentan nu ştiu dacă voi fi şi la dublu... nu ştim exact cine s-a calificat. Dar când va ieşi lista voi şti şi eu mai multe. Eu mi-aş dori să fiu la Paris la deschidere pentru că sentimentul de a fi acolo la acel eveniment şi de a defila este unul deosebit", a explicat Begu.

Faptul că se va juca pe zgură, la Roland Garros, este un avantaj, consideră jucătoarea română. "Cu siguranţă este un avantaj că se va juca pe zgură. Este suprafaţa mea preferată şi întotdeauna am avut rezultate bune la Roland Garros de-a lungul anilor. Sper eu ca şi de data aceasta zgura să fie un avantaj pentru mine", a precizat ea, conform Agerpres.

Irina Begu a participat la Centrul Naţional de Tenis, la evenimentul special Kids Day din cadrul turneului Irina Begu Trophy (ITF WTT W15 Bucureşti - Raiffeisen Bank ITF Pro Circuit).

"Mă bucur să fiu aici din nou alături de aceşti copii în săptămâna de turneu. A trecut un an şi din nou Irina Begu Trophy este aici, în Bucureşti, şi sper eu să rămână cât mai mult", a adăugat Begu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel