Competitii Speranțe mari în juniorii de la haltere. România participă cu șapte sportivi la Campionatele Mondiale din Spania
Data publicării:
Țara noastră va fi reprezentată de șapte sportivi la Campionatele Mondiale de haltere juniori Under-20, desfășurate în perioada 19-27 septembrie, în Spania.

Șanse reale pentru România să obțină medalie la Campionatele Mondiale de juniori

România va participa cu un lot format din șapte sportivi, trei la feminin și patru la masculin, la Campionatele Mondiale de haltere juniori Under-20 care se vor desfășura în perioada 19-27 septembrie în localitatea Leon din Spania.

Președintele Federației Române de Haltere, Alexandru Pădure, a declarat, marți, că obiectivul este o clasare pe locurile 4-6 la total, deși susține că nu este exclus ca unul dintre sportivii români să urce pe podium în Spania.

„La această ediție a Mondialelor Under-20 de juniori nu ne-am asumat câștigarea unei medalii, chiar dacă sunt șanse să o obținem. Obiectivul este o clasare pe locurile 4-6 la total. Participăm cu șapte sportivi, dintre care trei la feminin și patru la masculin. Plecăm cu o delegație în care lotul masculin este puțin în superioritate din punct de vedere numeric.

Însă acest lucru este încurajator pentru proiectele pe care ni le-am asumat, acelea de a crește o generație, de a construi o nouă echipă la masculin. și suntem încrezători, pentru că într-adevăr sunt patru sportivi extrem de talentați. Iar fiind acum la început de ciclu olimpic există oportunitatea de a-i promova în perioada următoare la lotul olimpic.

Cu siguranță, cel mai promițător dintre cei patru este Tiberiu Donose, multiplu medaliat pe plan continental. El are rezultate remarcabile și, de altfel, este câștigătorul medaliei noastre la ultima ediție a Mondialelor de juniori”, a spus Pădure.

Președintele FR Haltere a explicat că parcursul celor care alcătuiesc azi lotul de juniori depinde în mare măsură și de noile categorii care urmează să fie stabilite și aprobate în luna decembrie de Federația Internațională de Haltere.

„Parcursul acestor tineri către loturile de seniori va depinde și de noile probe olimpice care vor fi aprobate în congresul Federației Internaționale de Haltere care se va desfășura în luna decembrie, o dată cu Mondialele de seniori.

Este un aspect important pentru că, bineînțeles, Federația Română de Haltere își va concentra resursele și va prioritiza probele olimpice în perspectiva abordării campaniei de calificare la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028”, a menționat Alexandru Pădure.

Cei șapte sportivi care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori

Feminin: Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg), Estefania Venusa Georgana Dobre (cat. 55 kg), Anca Georgiana Grosu (cat. 64 kg);

Masculin: Tiberiu Ionuț Donose (cat. 73 kg), Mihăiță Constantin Tănăsoiu (cat. 81 kg), Nicu Alexandru Vîlcu (cat. 89 kg), Darius Ștefan Tătaru (cat. 96 kg)

La Campionatele Mondiale de juniori Under-20, care se desfășoară în localitatea Leon din Spania în intervalul 19-27 septembrie, participă 367 de sportivi din 67 țări de pe cinci continente.

La precedenta ediție a CM de juniori U20 (Guadalajara 2023), România a participat cu patru sportivi, obținând o singură medalie, argint prin Tiberiu Donose, la cat. 73 kg, la stilul smuls, cu 141 kg, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel