Jocurile Olimpice Sportiv suspendat 12 luni, după ce a fost prins achiziționând droguri în Paris
Data publicării:
Jucătorul de hochei pe iarbă a fost prins pe străzile din Paris cumpărând droguri, în timpul Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august).

Tom Craig, prins la Paris când cumpăra droguri

Jucătorul Tom Craig, component al echipei de hochei pe iarbă a Australiei, a fost suspendat o perioadă de 12 luni după ce a fost arestat în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, luna trecută, sub bănuiala că a încercat că cumpere cocaină, a anunțat, miercuri, Hockey Australia, citată de AFP.

Craig va trebui să ispășească măcar jumătate din această pedeapsă, care a început pe 9 septembrie, celelalte șase luni de pedeapsă fiind cu suspendare dacă va îndeplini condițiile de bună conduită, potrivit comunicatului emis de Federația Australiană de Hochei pe iarbă.

Sportivul de 29 de ani a fost eliberat fără a fi pus sub acuzare, dar a primit un avertisment din partea unui judecător, după ce poliția franceză l-a arestat sub bănuiala că ar fi încercat să cumpere cocaină la Paris, la câteva zile după înfrângerea cu 0-2 în sferturile de finală, în fața Olandei, viitoarea campioană olimpică.

Craig va trebui să urmeze programe de formare și educație obligatorii în cadrul sancțiunii sale.

„Tom a avut acces la toate serviciile de susținere pentru sportivi în cadrul programului nostru și va continua să o facă pe toată perioada suspendării sale. Bunăstarea sa este prioritatea noastră”, a subliniat comunicatul.

În ciuda sancțiunii, jucătorul, care evoluează la un club din Olanda, va putea face parte din selecționata Australiei pentru meciurile internaționale din 2025, care va fi anunțată la finalul anului.

Craig a recunoscut că a „comis o greșeală teribilă” imediat după eliberarea sa și și-a cerut scuze familiei sale, prietenilor, coechipierilor și echipei olimpice a Australiei.

Anna Meares, șeful de misiune al echipei Australiei la Paris, a asigurat că Tom Craig este o „persoană bună care a luat o decizie greșită”.

Craig și-a făcut debutul internațional în 2014 și a jucat de peste o sută de ori pentru Australia. El a făcut parte din echipa care a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, învinsă în finală de Belgia, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel