Jocurile Olimpice Sportiva legendară cu care este confundată Gabriela Szabo. "Mi-a atras atenţia numele ăsta la Jocurile Olimpice din 1988"
Data publicării:
Gabriela Szabo, medaliată olimpică a României la atletism la Jocurile Olimpice 2000, de la Sydney, a spus ce probe aşteaptă să vadă cu nerăbdare la Jocurile Olimpice de la Paris, dar şi cu ce fostă mare sportivă este cel mai des confundată. 

"Aștept proba de 10.000m și maratonul. Sunt două probe pe care Sifan Hassan a declarat că vrea să le câștige. De fapt, a declarat înainte de competiție că își dorește foarte tare să câștige toate cele trei medalii de aur de la 5000m, 10.000m și maraton. Din perspectiva mea, ca fostă atletă de semifond și fond, cred că este foarte complicat. Pentru aceste probe ai nevoie de câteva zile de recuperare, în așa fel încât să te aduni și să poți aborda din nou cursele de fond și semifond. Cursele sunt într-un tempo lent, dar consumă foarte multă energie, atât fizică, cât și psihică, fiind o probă de anduranță și tatonare. Trebuie să fii foarte concentrat.Mai aștept proba de 400m feminin și proba de suliță, deci mai sunt câteva probe de atletism care abia aștept să înceapă", a declarat Gabriela Szabo, într-un interviu pentru Eurosport. .

Confundată adesea cu ... Ecaterina Szabo

Întrebată ce sport ar fi ales dacă nu s-ar fi dedicat atletismului, Gabriela Szabo a spus că ar fi mers spre "gimnastica artistică. Am iubit-o de mică. Chiar dacă nu am făcut gimnastică, m-am uitat întotdeauna cu mare drag".

În plus, spune fosta sportivă, este adesea confundată cu Ecaterina Szabo, fostă mare gimnastă, chiar şi acum, la mulţi ani după retragerea din activitate. 

"Eram un copil în 1988 când am văzut pentru prima dată o ediție de Jocuri Olimpice și atunci era gimnastica cu Daniela Silivaș și Ecaterina Szabo, iar eu eram foarte impresionată. Mai ales, mi-a atras atenția numele de „Szabo”, al Ecaterinei. Și astăzi suntem confundate, mi se mai zice Cati Szabo. Zic întotdeauna ca eu sunt Gabi Szabo, Cati e la gimnastică", a mai spus Gabriela Szabo. 

"Vreau sa încurajez sportivii sau oamenii care sunt în fenomenul nostru sportiv să înțeleagă că sportul este o arta și ca sa devii cel mai bun trebuie să muncești foarte tare. Și mai ales în contextul asta dat astăzi, când România are nevoie de performanță și ne identificăm cu performanța sportivilor. Să înțeleagă că orice medalie astăzi este valoroasă. În perioada noastră, când eu am fost selecționată pentru prima oară la lotul național, și mai precis în 1990, undeva prin decembrie, noi am crescut cu mentalitatea nu să câștigăm titlurile naționale, nu să câștigăm Campionatul Balcanic, ci să câștigăm medaliile olimpice. Noi cu asta am crescut și asta mi-a și spus la momentul respectiv secretarul general al federației: „Tu ești aici nu pentru a câștiga titlul național sau ca să te califici la europene, mondiale, Jocuri Olimpice! Nu, tu ești aici pentru a aduce plus valoare la competițiile importante!” Noi cu mentalitatea asta am crescut de mici, și crescând cu mentalitatea că noi trebuie să fim cele mai bune din lume, noi pentru asta am muncit: să fim cele mai bune din lume. Plus de asta, resursa umană din jurul nostru era foarte bine pregătită și foarte motivată", a declarat Gabriela Szabo în podcastul Drumul către Medalii.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel