Jocurile Olimpice Suma exorbitantă plătită de Franța pentru garantarea măsurilor de securitate la Jocurile Olimpice 2024
Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a fabricat medaliile pentru sportivi, s-au angajat să înlocuiască orice medalie care va fi "deteriorată", ca urmare a plângerii unui sportiv american medaliat cu bronz, relatează AFP.
Desenate de Casa Chaumet (grupul LVMH), fabricarea celor 5.084 medalii de aur, argint şi bronz a fost încredinţată Monetăriei din Paris, iar fiecare dintre acestea cuprinde o mică bucăţică din Turnul Eiffel, provenită din stocurile companiei care exploatează monumentul parizian.
Americanul Nyjah Huston, care a încheiat pe locul 3 la skateboard street, pe 29 iulie, s-a plâns după câteva zile de proasta calitate, conform afirmaţiei sale, a medaliei sale de bronz, care a "început să se exfolieze şi pare mai degrabă că ar fi făcut războiul", conform unor mesaje publicate pe reţelele de socializare şi preluate de media.
Într-un comunicat publicat sâmbătă, Comitetul organizator al JO 2024 a precizat că a "luat la cunoştinţă de pe reţelele de socializare că unui sportiv i s-a deteriorat medalia la câteva zile după înmânare".
"Medaliile sunt obiectele cele mai dorite de la Jocurile Olimpice şi cele mai preţioase pentru sportivi. Toate medaliile deteriorate vor fi înlocuite de Monetăria din Paris şi gravate identic", au transmis organizatorii.
Fiecare medalie are un diametru de 85 mm, 9,2 mm grosime, cu greutăţi diferite: 529 g pentru aur, 525 g pentru argint şi 455 g pentru bronz, scrie Agerpres.
Înotătorul italian Thomas Ceccon este vedeta săptămânii la JO2024, şi nu neapărat datorită medaliei de aur pe care a câştigat-o la 100 m spate. După ce a criticat condiţiile din Satul Olimpic, Ceccon a fost fotografiat dormind într-un parc din capitala Franţei.
Ceccon a câştigat medalia de aur la 100 m spate, dar a ratat apoi calificarea în finala probei de 200 m spate.
"Nu există aer condiţionat în Satul Olimpic, e foarte cald, mâncarea e şi ea proastă. Mulţi atleţi s-au mutat în alte locaţii din aceste cauze. Nu este un alibi, nu îmi caut scuze, e doar realitatea. Şi poate că mulţi nu o ştiu", a declarat Ceccon, citat de New York Post.
"Sunt dezamăgit că nu am ajuns în finala de la 200 m spate, dar am fost prea obosit. E greu să dormi atât noaptea, cât şi la prânz. A fost o luptă constantă, fie cu câldura, fie cu zgomotul", a mai declarat italianul.
Canotorul saudit Husein Alireza este cel care l-a fotografiat pe Ceccon dormind pe un prosop sub un copac într-un parc din Satul Olimpic.
Şeful Asociaţiei Olimpice Britanice, Andy Anson, a criticat şi el condiţiile din Satul Olimpic.
"Nu e suficientă mâncare, lipsesc ouă, carnea de pui, anumite alimente bogate în carbohidraţi. Şi apoi vorbim de calitatea mâncării. Am văzut carne crudă fiind servită atleţilor", a precizat Anson.
De paturile din Satul Olimpic s-a plâns şi Matilda Kearns, din echipa de polo pe apă a Australiei. Aceasta a spus că "am făcut deja masaje pentru a repara daunele făcute de paturile de carton".
Înotătorul italian Thomas Ceccon a cucerit medalia de aur, la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de 100 m spate, în care deţine recordul mondial.
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Înotătorul David Popovici,...
Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...
Sabrina Maneca Voinea, Andrei...