Fotbal international Stadionul pe care Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni va fi demolat
Data publicării:
Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, din Sevilla, pe care Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni din 1986, va fi demolat. 

Noul stadion Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla va avea o capacitate de 55.000 de locuri şi va fi construit pe locul actualei arene, care va fi demolată, în urma unei investiţii de 300-350 de milioane de euro care ar urma să se finalizeze în iulie 2028, a anunţat clubul de fotbal Sevilla FC, citat de EFE.

Planul pentru noul stadion andaluz, complet acoperit, cu 12.000 locuri mai mare decât capacitatea actuală a fost prezentat luni de vicepreşedintele clubului Sevilla, Jose Maria Del Nido Carrasco, cu prilejul Adunării Generale ordinare a acţionarilor.

Prin această investiţie, conform lui Del Nido Carrasco, se urmăreşte respectarea cerinţei fanilor de creştere a numărului de locuri şi adaptarea dotărilor sale la vremurile actuale, cu angajamentul de a realiza un stadion pregătit pentru fotbalul secolului XXI, în acelaşi loc cu cel actual, fără a uita istoria locului, a cartierului Nervion şi respectând momentele de glorie pe care 'Ramon Sanchez-Pizjuan' le-a dat sevillismului, scrie Agerpres.

Sursa: Facebook Sevilla FC

Construcţia noului stadion va dura doi ani



Construcţia noului stadion se va derula pe perioada a două sezoane, 2026/2027 şi 2027/2028, perioadă în care echipa va juca pe arena La Cartuja. Investiţia se va amortiza în 16 ani, dar se prevede ca veniturile din operarea stadionului să depăşească 26 de milioane de euro pe an.

Viitoarea arenă, care va trebui să primească aprobarea Adunării Generale a acţionarilor, va cuprinde o parcare pe două etaje şi va elimina substanţial numărul de scări din stadion, pe lângă includerea unor saloane şi spaţii pentru organizarea de evenimente, precum un nou magazin oficial şi un nou muzeu al clubului. 

Pe 7 mai 1986, Steaua Bucureşti învingea FC Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni, la loviturile de departajare. Helmuth Duckadam apăra, atunci, patru lovituri de departaje ale catalanilor. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel