Fotbal international Starea fotbalistului prăbușit pe teren s-a înrăutățit
Data publicării:
Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo s-a prăbușit pe teren în timpul unei partide din Copa Libertadores, joi, 22 august.

Starea lui Juan Izquierdo rămâne gravă

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo, care a fost victima unei aritmii cardiace în timpul unui meci din Copa Libertadores, se află la terapie intensivă, ultimele informații indicând că starea sa de sănătate s-a agravat.

Juan Izquierdo s-a prăbușit joi pe gazonul stadionului Morumbi din Sao Paulo, cu câteva minute înainte de finalul meciului cu Sao Paulo FC, ce avea ca miză un loc în sferturile de finală ale Copei Libertadores. Echipa gazdă s-a impus cu scorul de 2-0.

Intrat în cursul jocului, fundașul a primit rapid îngrijiri înainte de a fi transportat cu ambulanța la spitalul Albert Einstein din oraș. Incidentul a stârnit emoție la finalul meciului, Nacional renunțând la conferința de presă și la declarațiile în zona mixtă.

Izquierdo „va rămâne sub observație cel puțin pentru următoarele 72 de ore”, indica vineri, clubul său, într-un comunicat.

La rândul său, clubul din Sao Paulo și-a exprimat susținerea pentru Izquierdo, într-un mesaj postat pe rețeaua X, iar fundașul a primit mesaje de solidaritate din partea mai multor jucători uruguayeni, printre care și starul Luis Suarez.

Președintele clubului Nacional a declarat unui post de radio local că pentru toți jucătorii au fost efectuate electrocardiograme în fiecare an, iar până acum ele nu au prezentat niciodată anomalii cardiace.

El a mai precizat că Izquierdo este un „jucător tânăr, sănătos” și că există șanse ca „totul să revină la normal”, dar este nevoie de „răbdare”.

Uruguayul a decis suspendarea tuturor activităților fotbalistice.

„Având în vedere situația delicată de sănătate a fotbalistului Juan Izquierdo, anunțăm decizia noastră de a suspenda activitățile fotbalului profesionist programate pentru acest weekend”, a declarat Asociația pentru drepturile fotbaliștilor profesioniști din Uruguay, Mutual (MUFP).

„Prioritatea noastră în acest moment este să avem grijă de bunăstarea lui Juan, așa că vom urmări îndeaproape evoluția lui în următoarele ore”, a adăugat asociația.

„Pacientul Juan Manuel Izquierdo a suferit noi examene medicale duminică, 25 august. Evaluarea sa arată un extindere a leziunii cerebrale și o creștere a presiunii intracraniene”, se arată în buletinul medical al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo.

Sâmbătă, atacantul Luis Suarez a dedicat dubla sa din victoria obținută de Inter Miami, în MLS, fundașului lui Nacional: „Juan, noi suntem alături de tine și familia ta!”, a scris „El Pistolero” pe contul său de X, potrivit Agerpres.

În vârstă de 27 de ani, Izquierdo s-a născut în Montevideo, Uruguay. Fotbalistul care evoluează pe postul de fundaș central și-a început cariera profesională în Uruguay, jucând pentru Club Atlético Progreso, echipă cu care a debutat în prima ligă uruguayană.

După performanțele înregistrate la Progreso, s-a transferat la Danubio FC, un club cu tradiție în fotbalul uruguayan. Pe parcursul carierei sale, Juan Izquierdo a jucat în numeroase meciuri din prima ligă uruguayană.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel