Fotbal international Statuia lui Dani Alves din orașul Juazeiro a fost înlăturată
Data publicării:
Supusă mai multor proteste și acte de vandalism după decizia de condamnare a fotbalistului pentru viol, statuia în mărime naturală a brazilianului Dani Alves a fost retrasă din orașul Juazeiro.

Condamnat pentru viol, Dani Alves rămâne fără statuia-omagiu

Statuia în mărime naturală a lui Dani Alves, pe care orașul brazilian Juazeiro o instalase în semn de omagiu față de cel mai faimos concetățean al său, a fost retrasă din piața în care a fost expusă, după o lungă controversă și proteste cetățenești, în urma condamnării fotbalistului în Spania pentru viol, informează EFE.

Primăria din Juazeiro, un oraș de aproximativ 220.000 de locuitori din centrul statului Bahia (nord-estul Braziliei), a informat că a îndepărtat monumentul în cursul acestei luni, pentru a răspunde unei recomandări a Ministerului Public și „în conformitate cu legile în vigoare”.

Înainte ca municipalitatea să accepte în cele din urmă să o îndepărteze, lucru pe care l-a făcut la primele ore ale zilei de luni și fără o notificare prealabilă, statuia a fost ținta protestelor și actelor de vandalism din partea mișcărilor cetățenești și a grupărilor care apără drepturile femeilor.

În ciuda motivației unor astfel de proteste, Ministerul Public (parchetul) a reușit să convingă Primăria cu argumentul că monumentul încalcă legislația, atât a municipiului Juazeiro, cât și a statului Bahia, întrucât ambele interzic omagiile aduse persoanelor în viață făcute cu resurse publice.

Ministerul Public a preluat cazul în urma unei plângeri depuse de activista Manuella Tyler, ca reacție la condamnarea lui Alves pentru viol.

Alves se află în stare de libertate

În luna februarie, Dani Alves, fost jucător al echipei FC Barcelona, a primit o condamnare cu executare de patru ani și jumătate pentru violarea unei tinere în capitala Cataloniei, la sfârșitul anului 2022. El se afla, în momentul respectiv, într-o vacanță de câteva zile la Barcelona, după ce participase la Cupa Mondială 2022 din Qatar cu selecționata Braziliei.

Fotbalistul brazilian se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o tânără de 23 de ani, în discoteca Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022. Alves a fost pus în libertate la sfârșitul lunii martie, în schimbul unei cauțiuni de un milion de euro.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istorie. El a cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 și 2016, potrivit Agerpres.

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain și Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariția acuzațiilor împotriva sa.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Suspiciuni de blat în prima ligă a Spaniei

Scandal imens în La Liga, prima ligă de fotbal a...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel