Fotbal Ștefan Lefter a anunțat obiectivul Corvinului pentru actualul sezon. Cum s-a simțit când a aflat că nu poate promova în Superliga
Data actualizării:
Data publicării:
Portarul Corvinului, convocat în lotul echipei naționale U20, a descris momentele în care echipa sa a aflat că nu poate promova în Superliga nici în actualul sezon, dar și modul în care l-a schimbat experiența de a participa în cupele europene.

Câștigătoarea Cupei României a participat în preliminariile competiției Europa League, unde a reușit să treacă de echipa maghiară Paks, scor 4-2, fiind eliminată în cadrul manșei secunde a turului doi preliminar de gruparea Rijeka, scor 0-1. Ajunsă în Conference League, Corvinul a fost învinsă de FC Astana cu 8-2, încheindu-și astfel parcursul european.

După participarea în cupele europene, Corvinul spera să își concentreze forțele în competiția internă, pentru a lupta pentru promovarea în Superliga. Totuși, solicitarea clubului de schimbare a statutului său juridic din cel de drept public în cel de drept privat a fost respinsă de FRF, din cauza opoziției susținute de alte patru echipe din liga secundă: FC Voluntari, FC U Craiova, FC Argeș și FK Csikszereda. Cele patru cluburi de fotbal au făcut contestație la decizia inițială a FRF de a acorda șansa hunedorenilor să promoveze în liga superioară de fotbal.

Despre aceste momente a discutat portarul hunedorenilor, Ștefan Lefter, care a spus că el și colegii săi au fost dezamăgiți de hotărârea finală a FRF. Cu toate acestea, el a mărturisit că experiența din cupele europene a fost foarte frumoasă, ajutându-l să evolueze: „Au fost niște momente unice, din care am avut toți de învățat, fiind o echipă mică, de Liga a II-a, să jucăm cu niște echipe atât de mari... A fost o experiență plăcută și cred că am reprezentat România cu mândrie în acele țări și am făcut-o destul de bine.”, a spus Lefter.

Ștefan Lefter: „Am fost puțin dezamăgiți toți, deoarece aveam un scop - pentru a lupta, acum nu-l mai avem”

Întrebat dacă se aștepta ca echipa Corvinului să câștige Cupa României, în calitate de divizionară secundă, Lefter a spus: „Nu cred că se gândea nimeni, asta vorbeam și cu băieții zilele acestea, nu cred că va mai reuși cineva, în următorii 50 de ani, să facă avest lucru în România.

Pentru mine, ca jucător tânăr, a fost destul de greu să reacționez, pentru că nu am mai trăit astfel de momente și nu știam, în mare parte, cum să mă bucur. Dar a doua, a treia zi, stând cu băieții am realizat ce am făcut și mi-am dat seama...

Este un lucru benefic (n.r. să joace în meciuri din competițiile europene), am jucat cu vicecampioanele acelor țări... A fost o motivație în plus, noi știm că ei ne sunt superiori, iar noi am încercat să dăm totul pe teren și să dovedim că nu suntem degeaba acolo. Cred c-am reușit! Mister (n.r. - Florin Maxim) a pregătit foarte bine meciurile, iar noi am fost motivați, prezenți și ne-am descurcat.

Am fost puțin dezamăgiți toți, deoarece aveam un scop - pentru a lupta (n.r. pentru promovare), acum nu-l mai avem. Vestea a venit și înaintea meciului din Cupă, de la Turnu Severin, împotriva celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, dar am arătat că suntem o echipă, că putem să ne regrupăm și că putem să câștigăm acel meci.

La echipa de club, (avem obiectivul de a) intra în play-off, pentru că am ratat să intrăm în grupele Cupei României, iar la (echipa națională) să facem meciuri cât mai bune, să demonstrăm de ce suntem în stare și să facem cât mai multe puncte.”, a mai declarat Ștefan Lefter.

România U20 joacă primele două meciuri în noul sezon de Elite League U20 pe 5 și 10 septembrie, iar primul duel, cu Germania U20, se va disputa pe teren propriu, pe stadionul „Francisc von Neuman” din Arad.

„Sunt foarte motivat să demonstrăm că putem face rezultate frumoase, așa cum am reușit și la Corvinul”

Despre obiectivul de la echipa națională, Lefter a spus că va încerca să dea tot ce e mai bun pentru a înregistra rezultate pozitive. Am prins mai multă experiență, mai multă încredere în mine, dar sunt același om. (Florin Maxim) mi-a urat baftă, să fac ceea ce știu și să fiu ascultător. Cu mister (Costin) Curelea am o relație foarte bună, vorbim și când nu sunt aici la echipă, este un om deschis și mă bucur să lucrez cu dânsul. Contează foarte mult (n.r. - să comunici și la distanță cu antrenorul), pentru că îți arată că are încredere în tine, că se gândește la tine, știi că ești urmărit în permanență - e o motivație în plus.

Sunt foarte motivat să demonstrăm că putem face rezultate frumoase, așa cum am reușit și la Corvinul, chiar dacă suntem un lot mai mic și avem adversari mari. Totdeauna trebuie să fie competiție pe post, ca să poți să te antrenezi mai mult, să fii mai motivat, să fii atent, dar noi ne înțelegem bin (n.r. - cu ceilalți doi portari convocați la U20). Asta e important: dacă ne urâm unul pe celălalt, nu ne va merge bine la niciunul.

Eu cred că avem un lot puternic, putem avea așteptări mari, cu jucători care joacă meci de meci, și cred că vom face surpriza anul ăsta. Vreau să demonstrez mai întâi aici de ce sunt în stare și după sper să fac pasul la naționala U21.”, a mai transmis Lefter, pentru FRF.tv.

Programul meciurilor

5 septembrie – România U20 – Germania U20, ora 19:00, stadion „Francisc von Neuman”, Arad

10 septembrie – Anglia U20 – România U20, ora 21:00 (ora României), stadion „Edgeley Park”, Stockport


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel