Jocurile Olimpice TAROM „îngroapă” jucătorii români. Echipa de polo, nevoită să meargă 12 ore cu autocarul până la București
Data publicării:
Echipa națională de polo a țării noastre a fost „victima” anulării companiei aeriene a nu mai puțin de 10 curse, luni, sportivii fiind nevoiți să parcurgă un drum de 12 ore cu autocarul din Belgrad.

Echipa națională de polo pe apă a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost blocată mai multe ore pe aeroportul din Belgrad din cauza anulării unui zbor al companiei naționale TAROM. Jucătorii sunt nevoiți să revină în țară cu un autocar, potrivit președintelui Federației Române de Polo, Alexandru Matei.

Acesta s-a arătat revoltat de faptul că jucătorii, care au participat la un turneul internațional de pregătire în Serbia, pierd o noapte din programul de recuperare din cauza unul zbor anulat.

„E un autocar plătit de noi”

„Coincidența face ca băieții noștri, calificați la Jocurile Olimpice, să fie acum blocați la Belgrad pentru că zborul lor de București este anulat. Ei sunt în aeroport de dimineață și așteaptă clarificări. E un zbor anulat al TAROM, compania noastră națională.

Noi am reușit să aranjăm un autocar din Serbia, dar asta înseamnă 12 ore pentru jucători ca să se întoarcă acasă. E un autocar plătit de noi. Dar nu asta e problema, problema e că ei pierd 12 ore, pierd o noapte, iar ăsta e timpul lor de recuperare după un turneu, având în vedere că mai sunt două săptămâni și plecăm la Jocurile Olimpice.

Ei nu se vor odihni, iar o noapte pierdută înseamnă enorm în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice. Enorm. Și eu pe cine să mă supăr?”, a declarat Alexandru Matei.

„TAROM e TAROM și nu ne mai facem bine”

„Mi se pare absurd și strigător la cer ca angajații de la TAROM să ne spună că nu îi interesează. Și că au o posibilitate să ne întoarcem cu Air Serbia mâine, dar nu îi interesează cum ne rezolvăm noi cu cazarea, masa și așa mai departe până mâine. Nu există la nicio companie să nu îți asigure nimic, masa, cazare, ceva... să mă ducă la Frankfurt sau oriunde, iar de acolo să ajung la destinație.

Dar TAROM este TAROM și nu ne mai facem bine. Ei trebuiau să plece la 13:30. Dar pleacă abia acum de la Belgrad... și după 12 ore, deci mâine pe la 6 dimineața ajung acasă rupți în două”, a mai adăugat președintele, citat de Agerpres.

Compania TAROM a anulat, luni, 10 curse interne și externe din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunțat operatorul aerian.

„În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat 'inapt de zbor'. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului”, au transmis reprezentanții TAROM, într-un comunicat de presă.

Echipa națională de polo a României a participat la un turneu internațional de pregătire la Belgrad, înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de selecționatele Serbiei, Franței, Muntenegrului, Australiei și Germaniei.

Formația condusă de Bogdan Roth a încheiat turneul de la Belgrad cu două victorii, în fața Germaniei (scor 16-12) și a Franței (8-7), și trei înfrângeri, cu Australia (17-9), Serbia (13-7) și Muntenegru (10-6).

La Jocurile Olimpice de la Paris, „tricolorii” vor evolua în Grupa A, alături de Croația, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii și Muntenegru, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel