Jocurile Olimpice Televiziunea rusă boicotează Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Ceremonia fastuoasă de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc la Paris, unde România a trimis 106 sportivi.

Doar 15 sportivi ruși participă la JO 2024

Televiziunea rusă va boicota Jocurile Olimpice pentru prima dată în ultimii 40 de ani din cauza reprezentării reduse a sportivilor ruși, ca urmare a războiului din Ucraina.

Canal 1 și Rossiya nu vor difuza evenimentul, nici măcar disciplinele la care concurează sportivii ruși, lucru care nu s-a mai întâmplat de când Uniunea Sovietică a boicotat Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles. SUA au procedat similar în 1980, invocând invazia sovietică în Afganistan.

Surse de la aceste canale publice au declarat presei ruse că decizia politică de a nu arăta echipa rusă care concurează fără drapel sau imn a fost luată „cu mult timp în urmă”.

Televiziunea rusă a transmis Jocurile de la Tokyo în 2021, deși atunci echipa slavă a participat doar cu sportivi neutri. Diferența este că
atunci campania militară rusă în Ucraina nu începuse încă, motiv pentru care acum doar 15 sportivi ruși merg la Paris.

Unii comentatori au considerat că adevăratul motiv al boicotului este de ordin financiar, deoarece absența sportivilor ruși nu garantează ratinguri ridicate ale audienței, motiv pentru care canalele au renunțat să obțină drepturile.

Exista posibilitatea ca Match TV, un canalul de sport, să difuzeze principalele competiții, dar după ce federațiile de taekwondo, judo și lupte au respins în ultimul moment invitația COI, a fost exclusă și varianta respectivă.

De situație a profitat rețeaua de socializare VKontakte, cunoscută drept Facebookul rusesc, care va transmite în direct atât ceremoniile de deschidere și de închidere, cât și competițiile de la 16 discipline sportive.

O altă variantă pe care o au cetățenii rușii este să urmărească Jocurile pe canalul COI, opțiune pe care rușii o pot folosi încă de miercuri, când a început turneul de fotbal cu meciul Spania-Uzbekistan (2-1).

De la înalți oficiali până la politicieni ruși, aceștia au dat asigurări că nu vor apela la televiziunea străină pentru a viziona Jocurile Olimpice, nici măcar pentru a afla despre performanța compatrioților lor. Pe de altă parte, mai mulți antrenori, sportivi activi și legende ale sportului rusesc și-au arătat intenția de a le urmări îndeaproape.

Multe nereguli la Paris, cu ocazia JO 2024

Mai mulți sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Paris s-au plâns de probleme cu aprovizionarea restaurantului din Satul sportivilor, ceea ce a făcut ca operatorul Sodexo Live să crească volumele de comenzi pentru anumite produse, arată informații de presă confirmate vineri pentru AFP.

Plângându-se de lipsa de ouă și de pui, dar și de carnea servită „prea crudă”, sportivii britanici au decis să boicoteze acest restaurant și să aducă un bucătar din Regatul Unite pentru a-i hrăni pe membrii delegației acestei țări, dezvăluie vineri cotidianul britanic The Times.

„Delegația britanică a ales să-și consolideze echipele de catering deja prezente la centrul sau de performanță situat în afara Satului, cu prezența unui bucătar suplimentar care să asigure cateringul pentru sportivii săi. Regretăm această decizie și suntem pe deplin mobilizați pentru a răspunde ansamblului necesităților tuturor sportivilor”, a afirmat Sodexo Live.

Săptămâna aceasta, mai mulți sportivi s-au plâns și de viteza de reaprovizionare cu unele alimente, considerată insuficientă marți seara și miercuri dimineața, potrivit L'Equipe.

„Anumite produse, ca ouăle și carnea la grătar, sunt deosebit de apreciate de sportivi și, prin urmare, volumele au crescut, în conformitate cu Paris 2024. De atunci, cantitățile oferite la aceste produse au făcut posibilă satisfacerea tuturor nevoilor”, a asigurat Sodexo Live.

Grupul operează „cel mai mare restaurant din lume”, deschis pe 18 iulie, cu 3.300 de locuri și 40.000 de servicii servite pe zi, în inima Satului sportivilor, situat în suburbiile de nord ale Parisului, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei De ce nu s-a adaptat Cătălin Cîrjan la Rapid

Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...

Superliga Romaniei Cristi Ganea recunoaşte: Am greşit când am semnat cu FCSB

Cristi Ganea a jucat la FCSB înainte de a reveni la...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Agerpres

David Maftei şi Răzvan Tănasă nu pot juca pentru Oţelul cu Farul. Dorinel Munteanu a anunţat când revin Cisotti şi Cisse

pixel