Tenis Tenismena Naomi Osaka se desparte din nou de antrenorul Wim Fissette
Data publicării:
Fosta lideră mondială a decis să încheie colaborarea cu antrenorul său, Wim Fissette.

Naomi Osaka încheie colaborarea cu belgianul Wim Fissette

Fosta nr. 1 WTA, jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, în prezent pe locul 85, a anunțat vineri seara, pe Instagram, că a pus punct colaborării cu antrenorul ei, belgianul Wim Fissette.

„Patru ani, două (titluri de) Mare Șlem și o mulțime de amintiri. Mulțumesc pentru că ești un antrenor minunat și o persoană mai mult decât minunată, îți doresc tot ce e mai bine, a scris jucătoarea japoneză, pe contul său de Instagram.

Cu Wim Fissette, Osaka a câștigat US Open în 2020 și Australian Open în 2021, pe lângă faptul că a ajuns în finala WTA 1000 la Cincinnati (2020) și Miami (2022).

Osaka și Fissette au colaborat de două ori: din 2019 până în vara lui 2022 și din vara lui 2023 - când Naomi Osaka a reluat procesul de revenire în circuitul WTA după nașterea fiicei sale în iulie - până în prezent.

Dar nipona nu a mai reușit de atunci să aibă mare succes pe teren și nici nu a mai atins nivelul de pregătire fizică de dinainte.

Victoria ei din primul tur de la US Open 2024, împotriva letonei Jelena Ostapenko, la sfârșitul lunii august, a fost și primul succes împotriva unei jucătoare din Top 10 în ultimii patru ani. Însă japoneza fost apoi eliminată în turul doi de către Karolina Muchova (52 WTA), viitoare semifinalistă, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel