Fotbal Tinerii, baza echipelor de succes construite de Mircea Lucescu. Exemplele Corvinul Hunedoara şi Dinamo
Data publicării:
Mircea Lucescu oferă o adevărată lecţie antrenorilor din Liga 1 cu privire la modul în care se poate crea o echipă competitivă. Acesta a dat exemplele echipelor construite la Corvinul Hunedoara şi Dinamo Bucureşti. 

"La Corvinul am avut nevoie de cea mai multă răbdare. Erau numai jucători veniţi din alte părţi, aşa zis mercenari, nu era niciunul din Hunedoara. Când nu aveam antrenamente, mă duceam şi jucam fotbal cu juniorii. Pe urmă, devenind antrenor-jucător, i-am promovat imediat pe cei pe care îi cunoşteam. Când a fost Campionatul Mondial de Tineret în Australia, eram antrenor jucător la Corvinul şi, deşi se puteau lua doar 2 jucători de la fiecare echipă, eu am dat declaraţie la Federaţie că pot lua 4 de la mine. Era mai important pentru mine să înţeleagă fotbalul internaţional, decât să joace un meci în campionat. 

Am avut nevoie de răbdarea de a-i vedea pe copiii ăştia crescând. Şi să nu te împiedici de nereuşitele lor. Să treci peste ele, să ai răbdare. De multe ori, reacţia unui antrenor la nereuşite poate fi foarte agresivă. Dar trebuie să ştii cum să faci asta!

Şi asta s-a întâmplat şi la Dinamo. Când am venit, era o echipă de jucători veniţi din toate zonele ţării. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă ocup de copiii lui Dinamo, Lupescu, Prunea, etc. Am adus Ajax să joace cu ei. Am avut răbdare să văd cum ei cresc. Sigur, am avut şansa ca rezultatele să se vadă de la o etapă la alta", a declarat Mircea Lucescu la podcastul Fain şi Simplu, moderat de Mihai Morar. 

Mircea Lucescu, discurs de învingător în vestiarul naţionalei după meciul cu Lituania

"De data asta, jucătorii care au intrat au salvat meciul şi îi felicit. Bravo tuturor pentru că nu aţi cedat niciun moment. Pentru că într-un joc ca ăsta, cu astfel de jucători, puteaţi să cedaţi. Puteaţi să cedaţi fizic şi noi să pierdem meciul. N-aţi cedat, cu mijloacele pe care le-aţi avut. Cu calităţile voastre fizice inferioare lor, aţi făcut faţă. V-aţi bătut, v-aţi sacrificat. Pentru mine este extraordinară această ultimă parte a jocului, în care v-am văzut că nu acceptaţi să nu schimbăm rezultatul. Şi ăsta e lucrul cel mai important într-o competiţie. Aţi avut un final de meci electrizant, foarte bun. Vă felicit încă o dată pe toţi, pe Mitriţă în mod deosebit. Pentru că aştepta şi el să vină şi să marcheze. Vedeţi ce înseamnă jucătorii de rezervă atunci când sunt pregătiţi şi dau un ajutor celorlalţi. Au intrat foarte bine şi acelaşi lucru se întâmplă cu toţi cei care sunt aici. Toţi sunteţi componenţi ai echipei naţionale, toţi sunteţi titulari. 

Sigur, eu sunt obligat de regulament să am 11 jucători şi alţi 5 pe care să îi bag. Important e ce trebuie să facă. Bravo şi ţie, Alibec. Ai intrat foarte bine şi cu sprintul, şi cu pasa de la golul 3. Au fost cu totul deosebite. Nu vă nominalizez pe toţi, pentru că toţi meritaţi felicitări. Vă îmbrăţişez cu drag. 

Duceţi-vă la cluburi, încercaţi să fiţi titulari acolo, încercaţi să jucaţi permanent, ca atunci când venim aici să nu avem probleme la intervalul acesta de 3 zile să jucăm. Vă felicit încă o dată, 3-1 este extraordinar. Ne vedem la următoarea întâlnire, în octombrie. O să ţinem legătura. Vă doresc să fiţi sănătoşi în primul rând", a declarat Mircea Lucescu în faţa jucătorilor în vestiar. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Răspunsul viral al lui Ion Ţiriac, când a fost întrebat dacă ştie ce este Tik Tok

Agerpres

Mesajul lui Denis Alibec, după ce a votat la prezidențiale

Sursa: Agerpres

Un fotbalist român rămâne alături de Călin Georgescu, în ciuda declarațiilor controversate ale candidatului

Sursa: Agerpres

Nadia Comăneci intervine în cazul independentului Călin Georgescu. Imagini cu „Zeița de la Montreal”, folosite fără acordul său

pixel