Superliga Romaniei Tony da Silva și-a dat demisia de la Poli Iași!/ Update
Data actualizării:
Data publicării:
Antrenorul ieșenilor și-a dat demisia din funcția de antrenor al echipei, în ciuda faptului că se bucura în continuare de susținerea oficialilor clubului.

Și-a dat demisia, chiar dacă se bucura de susținerea clubului

Antrenorul Politehnicii Iași, Anthony da Silva, a anunțat în această seară că renunță la postul de antrenor, după înfrângerea dureroasă cu sibienii de la FC Hermannstadt, scor 2-6, în a VIII-a etapă a Superligii.

Cu toate că a primit asigurări din partea conducerii clubului de fotbal că are în continuare parte de susținere, tehnicianul portughez nu și-a schimbat decizia, astfel că echipa ieșeană rămâne fără antrenor, fiind condusă în continuare de colaboratorii acestuia, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Mesajul oficial al clubului Poli Iași/ UPDATE

„Mulțumim, Tony da Silva! Contractul dintre antrenorul principal Tony da Silva și clubul nostru s-a încheiat, la solicitarea tehnicianului.

Tony da Silva a semnat contractul cu Poli pe 1 aprilie, în acest an, și sub comanda sa echipa a reușit menținerea în Superligă după rezultatele înregistrate în ultimele etape din sezonul trecut. Apreciem munca sa în Copou și îi dorim mult succes în carieră.”, a anunțat clubul, pe pagina oficială de Facebook.

Tony da Silva: „Doresc tot ce este mai bun pentru Poli”

„Pentru binele echipei Poli Iași, am decis să închei, astăzi, contractul. Vă mulțumesc tuturor, de la cei din club până la suporteri, pentru colaborare, pentru încurajări și pentru critici.

Doresc tot ce este mai bun pentru Poli, iar în acest moment simt că aceasta e decizia înțeleaptă. Momentele frumoase trăite aici nu mi le poate lua cineva și vor rămâne mereu în amintirea mea.”, a spus tehnicianul portughez.

A învins cancerul la prostată

În cursul anului trecut, Silva a fost diagnosticat cu cancer la prostată, dar că ultimele investigații realizate au arătat că este sănătos în acest moment.

Totodată, tehnicianul portughez a spus că a fost diagnosticat într-un stadiu incipient al bolii, iar tratamentul pe care l-a urmat a costat 12.000 de euro.

„Când am venit aici, am venit într-un moment foarte dificil pentru club. Toată lumea credea că Poli Iași o să retrogradeze. Și noi, conducere, jucători, staff, am făcut ceva minunat. Ne-am salvat direct. Când lumea credea că era imposibil. Și simt și eu că sunt iubit și le mulțumesc tuturor pentru asta! Eu nu am venit aici să fur bani de la Poli Iași sau din România. Am venit să muncesc cu inima deschisă, cu transparență.

Eu mă sacrific foarte mult pentru acest club. Mi-am lăsat familia acasă. Am lăsat copilul meu de 10 ani. Am lăsat părinții mei, care au niște probleme de sănătate. Eu când am venit anul trecut, am venit... Înainte să vin aici, eu am avut o boală, am avut cancer. Am învins un cancer chiar înainte să am această provocare la Poli Iași. Anul trecut... Am avut forța interioară să lupt. M-am speriat foarte mult că nu o să îmi mai văd familia mea, copilul meu.

Dumnezeu mi-a dat putere să lupt pentru viața mea. Și această oportunitate pe care mi-a dat-o Dumnezeu m-a schimbat total, vreau să mănânc viața cu totul. Vreau să fiu fericit, vreau ca lumea să fie mândră de mine. Și am venit să fiu o soluție pentru Poli Iași. N-am venit să fiu o problemă. Când simt că sunt o problemă, le voi spune singur celor din conducere că plec pentru binele clubului. Și rămânem prieteni. Eu muncesc de dimineață până seara pentru club. Eu sunt singur aici, ies puțin în oraș, îmi e capul doar la fotbal.

Acasă, stadion, acesta e programul meu. Mi-ar fi plăcut să am un staff de 12-13 persoane, să mă concentrez doar pe munca mea de antrenor, dar noi n-avem bani de asta. Atunci trebuie să muncim, să muncim, să muncim. Și asta le promit tuturor, că o să dau tot din mine ca să fie bine.

Am avut noroc că am descoperit din timp. A fost un cancer la prostată, aveam trei noduli. Am avut oportunitatea să beneficiez de o tehnologie nouă cu laser. M-a costat 12.000 de euro, dar acum totul e OK. Sunt încă controlat, nu a mai reapărut nimic.”, a spus Tony da Silva, pentru gsp.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel