Fotbal international Tragedie în fotbal! Uruguayanul prăbușit pe teren a murit la spital. Avea doar 27 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Fotbalistul uruguayan, care a suferit o criză cardiacă pe teren, a murit la vârsta de 27 de ani.

Juan Izquierdo, decedat la 27 de ani

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo a încetat din viață, marți, la cinci zile după ce a suferit o criză cardiacă în plin meci la Sao Paulo, în Brazilia, a anunțat clubul Nacional Montevideo, citat de AFP.

„Cu mare tristețe noi anunțăm decesul jucătorului nostru iubit Juan Izquierdo”, a transmis formația uruguayană pe rețeaua de socializare X.

„Tot Nacional este în doliu pentru această pierdere ireparabilă. Să se odihnească în pace. Juan, tu vei fi din nou cu noi”, a adăugat clubul.

Fundaşul în vârstă de doar 27 de ani s-a prăbuşit pe terenul arenei Morumbi din Sao Paulo, în minutul 84 al meciului retur din optimile de finală ale Copei Libertadores, în urma unei crize cardiace.

El a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului Albert-Einstein din metropola braziliană, iar medicii au declarat că fotbalistul a suferit „un stop cardiac de origine nedeterminată, secundar unei aritmii”.

În urma acestui accident, toate competițiile au fost suspendate în Uruguay, scrie Agerpres.

„Având în vedere situația delicată de sănătate a fotbalistului Juan Izquierdo, anunțăm decizia noastră de a suspenda activitățile fotbalului profesionist programate pentru acest weekend”, a declarat Asociația pentru drepturile fotbaliștilor profesioniști din Uruguay, Mutual (MUFP), după incident.

În vârstă de 27 de ani, Izquierdo s-a născut în Montevideo, Uruguay. Fotbalistul care a evoluat pe postul de fundaș central și-a început cariera profesională în Uruguay, jucând pentru Club Atlético Progreso, echipă cu care a debutat în prima ligă uruguayană.

După performanțele înregistrate la Progreso, s-a transferat la Danubio FC, un club cu tradiție în fotbalul uruguayan. Pe parcursul carierei sale, Juan Izquierdo a jucat în numeroase meciuri din prima ligă uruguayană.

Juan nu e singurul fotbalist care trece în neființă, după incidente petrecute pe teren

Camerunezul Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a murit în minutul 70 al întâlnirii dintre Dinamo București și Viitorul, pe 6 mai 2016, la șapte minute după ce l-a înlocuit pe Eric Bicfalvi.

Ekeng a căzut pe terenul din „Ștefan cel Mare”, de unde a fost preluat de o ambulanță și a fost dus la un spital din București.

Ivorian Moustapha Sylla a murit pe 5 martie 2023, în timpul jocului, când echipa sa, Racing Club of Abidjan, înfrunta formația FC Sun în Liga Coastei de Fildeș pe stadionul Robert-Champroux.

În vârstă de 21 de ani, el se afla în banda stângă când s-a prăbușit pe teren. Sylla și-a pierdut viața din cauza unui stop cardiac.

Raphael Dwamena, jucător al echipei Ghanei, a murit pe 11 noiembrie 2023, la vârsta de 28 de ani, după ce s-a prăbușit în timpul unui meci al echipei sale, Egnatia, din Seria A a Albaniei, împotriva lui Partizani.

Ghanezul, fost jucător al echipelor spaniole Levante și Zaragoza, a murit la spital după ce s-a încercat resuscitarea sa pe teren. El avea un istoric de probleme cardiace.



Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel