Cupa României Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României. Cum arată urnele şi cum se distribuie echipele în grupe
Data publicării:
Grupele Cupei României îşi vor afla componenţa pe 25 septembrie, la "Casa Fotbalului". Iată cum arată cele trei urne valorice, dar şi cum vor fi distribuite echipele în grupe. 

"Casa Fotbalului găzduiește miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 12:00, tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României Betano, ediția 2024-2025.

Evenimentul va avea loc în sala „Nicolae Dobrin”, iar reprezentanții tuturor cluburilor aflate în competiție sunt invitați să participe la tragere", transmite FRF.

Componenţa urnelor 

"Este al treilea sezon în care formatul Cupa României Betano, inaugurat în 2022, propune o fază a grupelor la care participă 24 de echipe: 8 echipe din prima ligă, cel mai bine clasate în campionatul precedent, plus 16 câștigătoare în runda play-off-ului.

Iată cum vor arăta cele 3 urne valorice la tragerea la sorți:

URNA 1: FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul Constanța, Sepsi OSK, FC Rapid 1923, UTA Arad, Oțelul Galați;

URNA 2: AFC Hermannstadt, ACS Petrolul 52, Politehnica Iași, Dinamo, FC Botoșani, AFK Csikszereda, CSM Reșița, Ceahlăul Piatra Neamț;

URNA 3: Campionii FC Argeș, Metalul Buzău, CS Afumați, SCM Râmnicu Vâlcea, Unirea Ungheni, FC Agricola Borcea, CSM Unirea Alba Iulia, CS Sănătatea Servicii Publice", mai transmite FRF.

Cum se distribuie echipele 

"Echipele participante în această etapă vor fi distribuite, prin tragere la sorți, în 4 grupe a câte 6 echipe, în felul următor:

– două echipe din urna valorică 1
– două echipe din urna valorică 2
– două echipe din urna valorică 3

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” și “2b”. În același timp, echipele din urna valorică 3, care vor fi repartizate în grupe prin tragere la sorți după ce vor fi împerecheate două câte două pe criterii geografice, vor primi denumirea generică “3a” și “3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului țintar:

Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;
Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;
* Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent, exceptând duelul formațiilor din prima urnă valorică, programat pe terenul primei echipe extrase.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde", se mai arată în comunicat.

Primele meciuri din grupele Cupei României se joacă pe 30 octombrie, etapa a II-a este programată pe 2-4 decembrie, în timp ce faza grupelor se încheie pe 18 decembrie 2024. 

Finala Cupei României este programată pe 14 mai 2025. Sezonul trecut, Corvinul Hunedoara s-a impus în finala Cupei României la loviturile de departajare, contra celor de la Oţelul Galaţi, după ce scorul la finalul celor 120 de minute de joc a fost egal, 2-2. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Cupa României

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel