Fotbal international Transferul lui Neymar la PSG, anchetat. S-au făcut percheziţii la ministerul Finanţelor din Franţa
Data publicării:
Poliţia a intrat pe fir şi investighează nereguli la transferul lui Neymar la PSG, de la Barcelona. 

 Poliţia a efectuat luni percheziţii la Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, în cadrul anchetei privind suspiciunile legate de un presupus favor fiscal acordat clubului de fotbal Paris Saint-Germain cu ocazia transferului atacantului brazilian Neymar de la FC Barcelona, în 2017, a anunţat joi o sursă apropiată de acest caz, informează AFP.

Aceste operaţiuni, dezvăluite de site-ul Mediapart, au fost efectuate de poliţişti din cadrul Oficiului central de luptă împotriva corupţiei şi fraudei fiscale al Direcţiei naţionale a poliţiei judiciare, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, a declarat pentru AFP o altă sursă.

Mai multe servicii ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au fost percheziţionate de anchetatori, printre care, potrivit Mediapart, biroul directorului general ocupat până de curând de Jerome Fournel, numit între timp şef de cabinet al ministrului francez al Economiei, Bruno Le Mayor, scrie Agerpres.

Ancheta a început în septembrie 2022



Aceste suspiciuni, asupra cărora ancheta abia a început, fac parte dintr-o investigaţie desfăşurată din septembrie 2022 de magistraţii de instrucţie în jurul operaţiunilor de influenţă atribuite fostului director de comunicaţii al clubului PSG, Jean-Martial Ribes.

Justiţia se întreabă dacă fostul vicepreşedinte al Adunării Naţionale, Hugues Renson (partidul lui Emmanuel Macron), a încercat să obţină "avantaje fiscale" de la guvern pentru PSG, în timpul transferului de 222 milioane de euro - cel mai scump din istorie - al lui Neymar la clubul din capitala Franţei.

Într-un raport transmis pe 21 noiembrie magistratului de instrucţie, dezvăluit de Libération şi consultat de AFP, Inspectoratul naţional de poliţie suspectează un posibil "trafic de influenţă" care îl implică pe Renson.

Potrivit acestui raport, care acoperă zece ani de mesaje găsite în telefonul lui Ribes, fostul director de comunicaţii al clubului a "solicitat fără echivoc servici" celui care a fost consilier al ex-preşedintelui francez Jacques Chirac.

Fostul vicepreşedinte al Adunării Naţionale a dorit să-i transmită pe 24 iulie lui Gerald Darmanin, pe atunci ministru francez al Conturilor Publice, un "subiect PSG", care părea a fi impozitarea transferului.

La momentul respectiv, ministrul "s-a bucurat de taxele pe care Neymar le putea plăti în Franţa" şi a garantat că serviciile sale vor analiza îndeaproape aranjamentele financiare pentru transfer. Pe 3 august a fost încheiată şi anunţată afacerea istorică în valoare de 222 milioane de euro.

Chestionat pe această temă, anturajul lui Gerald Darmanin nu a dorit să reacţioneze la această percheziţie. Gerald Darmanin, acum ministru francez de Interne, a fost ministru al Acţiunii şi Conturilor Publice între 2017 şi 2020, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel