Superliga Romaniei Trei de la U Cluj, trei de la Rapid şi doi de la Dinamo. Cum arată echipa ideală a etapei a VII-a din Liga 1
Data publicării:
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat echipa ideală a etapei a VII-a din Liga 1. Aceasta are trei fotbalişti de la Rapid, doi de la Dinamo Bucureşti şi trei de la Universitatea Cluj, liderul surpriză al campionatului. 

Iată cum arată echipa ideală a etapei a șaptea:

PORTAR

Benjamin Siegrist (FC Rapid 1923) - A fost în zi mare! A apărat şapte şuturi, dintre care trei au fost incluse în categoria super-intervenţii!

FUNDAŞI

Radu Boboc (Universitatea Cluj) - A făcut un joc defensiv fără greşeală. Transferul său se dovedeşte a fi un câştig pentru „Şepcile roşii".

Alexandru Paşcanu (FC Rapid 1923) - Pe lângă evoluţia din defensivă, a înscris golul care a deschis drumul giuleştenilor spre prima victorie din acest sezon.

Dmytro Pospielov (Unirea Slobozia) - A dat siguranţă defensivei prin intervenţiile sale. În plus, a transformat penalty-ul care le-a adus ialomiţenilor trei puncte.

Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj) - A dominat flancul stâng. Căpitanul clujenilor şi-a mobilizat colegi, iar la final s-au bucurat împreună de un succes în urma căruia U Cluj a urcat în fruntea clasamentului.

MIJLOCAŞI

Alessandro Murgia (FC Hermannstadt) - Din nou, mijlocaşul sibienilor şi-a arătat clasa! A marcat şi a coordonat perfect jocul echipei.

Eddy Gnahoré (Dinamo București) - Pe lângă golul marcat, a dominat centrul terenului. Este un pilon de bază în sistemul gândit de Kopic.

Damjan Djokovic (CFR 1907 Cluj) - Revenit în Gruia, acolo unde a reuşit cele mai importante momente din carieră, a înscris direct din lovitură liberă un gol care a adus liniştea în tabăra clujenilor.

ATACANŢI

Rareş Pop (FC Rapid 1923) - Titularizat în premieră, a marcat un gol frumos, răsplătind încrederea primită din partea antrenorului. A arătat, din nou, că este unul dintre cei mai promiţători jucători din campionat.

Mamadou Thiam (Universitatea Cluj) - A fost un pericol permanent pentru apărarea adversă. A înscris pentru a doua rundă la rând.

Ahmed Bani (Dinamo București) - Tânărul jucător dinamovist creşte valoric de la meci la meci. A înscris cel mai rapid gol din ediţia curentă.

ANTRENORUL ETAPEI

Željko Kopic (Dinamo București - FOTO) – ”Câinii roșii” s-au impus în derby-ul etapei, continuând parcursul formidabil din acest sezon. Un rol important în revenirea dinamoviştilor îl are tehnicianul croat, cel care, pe lângă partea tehnică predată jucătorilor, a reuşit să formeze un grup unit.

Rapid a obţinut prima victorie din acest sezon la Iaşi, contra lui Poli, scor 2-1, în timp ce Dinamo Bucureşti a învins-o pe Universitatea Craiova, cu acelaşi scor. Este prima înfrângere a oltenilor în acest sezon. 

Universitatea Cluj rămâne una dintre cele două echipe neînvinse în acest sezon, alături de Oţelul Galaţi, şi a urcat pe primul loc al clasamentului, graţie victoriei de la Buzău, scor 2-0, cu nou promovata Gloria. 

Unirea Slobozia a câştigat la Sepsi OSK, adâncind criza de rezultate de la Sf. Gheorghe, în timp ce CFR Cluj a câştigat clar, 3-0, cu FC Botoşani, victorie la care a pus umărul şi Damjan Djokovic, proaspăt revenit în Gruia. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel