Liga Campionilor Trei fotbalişti de la FCSB, numiţi "limitaţi" după meciul cu Sparta Praga
Data publicării:
FCSB a fost învinsă de Sparta Praga în returul turului III preliminar din Liga Campionilor, scor 3-2, şi a fost eliminată din competiţie. Trei fotbalişti ai FCSB-ului au fost făcuţi praf după meci. 

Marius Şumudică i-a făcut praf pe trei jucători de la FCSB. 

"Olaru este peste campionatul nostru, dar în afara de el…Dar nu-l ia nimeni din primele 4-5 echipe din Turcia. El se exprimă în cadrul unei echipe care nu-l ajută foarte mult. Nu ai cum să ajungi în Champions League cu mijlocaşii Şut şi Lixandru. Şut e într-un declin total. M-au întrebat cei de la Trabzonspor acum un an de el.

Ce se întâmplă la FCSB în repriza a doua…au intrat Edjouma şi Alhassan, jucători de forţă. FCSB nu are forţă la mijlocul terenului. Nu poţi să te baţi să câştigi duelurile. Sparta Praga a predat o lecţie de fotbal, ce a jucat acest danez în prima repriză, 3-4-3. Noi n-am avut şut pe spaţiul porţii în prima repriză. 

În a doua, s-au retras la confortul rezultatului. Aveau trei fundaşi centrali care ştiau jocul şi acel vârf care i-a dominat pe Ngezana şi Dawa.

Eu n-am văzut la Şut sau la Lixandru să dea o pasă filtrantă…noi îl omorâm pe Ştefănescu, dar el e izolat în bandă, ce să facă acolo. Mereu făceau 2 contra 1. Creţu e un băiat bun, l-am avut la Chiajna, dar nu poţi să joci la 34-35 de ani. Nu e fundaş de Champions League. Să ajungi în play-off cu Creţu, Şut şi Lixandru…au o limită, nu pot trece peste asta", a declarat Marius Şumudică la Fanatik. 

După 1-1 în deplasare, campioana României plătit preţul pentru o primă repriză catastrofală, în care a primit trei goluri, marcate de Veljko Birmancevic (13, 28 - penalty) şi Lukas Haraslin (37). FCSB a jucat mai bine în partea secundă, a marcat de două ori, prin Darius Olaru (60) şi Malcom Edjouma (85), dar nu a reuşit mai mult.

Sparta a dominat autoritar primul sfert de oră şi golul a venit firesc. La un corner (13), la care portarul Târnovanu a fost pasiv şi ezitant, Soerensen a reluat cu capul, Lixandru a respins de pe linia porţii, dar Birmancevic a reluat plasă de la un metru.

FCSB a replicat imediat, dar portarul Vindahl nu a avut emoţii la lovitura de cap a lui Ngezana (15).

Oaspeţii au fost din nou periculoşi, prin Olatunji (16), al cărui şut la colţul scurt a fost prins de Târnovanu. Ştefănescu (18) a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Sparta s-a desprins pe tabelă dintr-un penalty transformat de Birmancevic (28), după ce Olatunji a fost lovit cu capul de Dawa la un duel aerian.

O nouă ezitare a defensivei bucureştene a făcut ca scorul să devină unul de forfait, Haraslin (37) a trecut uşor de Creţu şi a tras la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu.

Olatunji (40) şi Haraslin (44) au avut şi ei situaţii notabile.

FCSB a fost periculoasă chiar înainte de pauză, dar Băluţă (45) a tras pe lângă colţul lung, iar Ştefănescu (45) a şutat slab din careu, fără probleme pentru portarul danez.

În debutul reprizei secunde, scorul putea lua proporţii, dar Târnovanu l-a blocat pe Olatunji (52), scăpat singur.

FCSB a reuşit să reducă din diferenţă prin Olaru (60), care a profitat de căderea lui Birmancevic şi a marcat frumos, cu un şut cu efect.

Popa (76) a reluat pe lângă poartă din poziţie dificilă, iar FCSB a reuşit să înscrie şi al doilea gol, prin Edjouma (85), care a reluat cu capul centrare excelentă a lui Olaru.

Echipa antrenată de Charalambous a sperat în ultimele minute că va trimite meciul în prelungiri, dar nu a reuşit acest lucru, deşi a atacat şi cu Târnovanu în careul advers.

FCSB a plătit preţul pentru erorile făcute în defensivă, astfel că părăseşte competiţia, scrie Agerpres. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Liga Campionilor

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel