Echipa nationala Tricolorii la care a țipat Lucescu, în timpul meciului împotriva Kosovo
Data actualizării:
Data publicării:
Mircea Lucescu a reușit să schimbe rapid fața echipei naționale de fotbal a României, după doar un meci la cârma "tricolorilor".

În primul joc din noua ediție a UEFA Nations League, România s-a impus categoric în fața Kosovo, scor 3-0, însă, în ciuda rezultatului excelent, selecționerul nu s-a ferit să adreseze câteva reproșuri jucătorilor care nu au urmat indicațiile tactice.

Critici pentru Bancu și Niță în debutul meciului

Deși victoria României a fost convingătoare, Lucescu a avut câteva momente de nemulțumire pe parcursul jocului, în special în ceea ce privește jocul de posesie. Nicolae Bancu, unul dintre fundașii laterali, a fost vizat de criticile selecționerului în primele minute ale partidei. Lucescu i-a reproșat lipsa calmului și dorința de a degaja rapid mingea, în loc să controleze jocul și să păstreze posesia, scrie Fanatik.

„L-am văzut pe Lucescu nemulțumit de Bancu la începutul meciului. Îi cerea să joace mai calm, să pună mingea jos și să nu mai bubuie mingile în față,” a relatat un martor ocular prezent la marginea terenului.

Portarul Florin Niță a fost, de asemenea, subiectul unor observații din partea selecționerului, care i-a cerut să joace mai mult cu fundașii centrali și să evite degajările pripite.

Curaj și inteligență, punctele forte aduse de Lucescu

Jurnalistul Remus Răureanu a subliniat că odată cu sosirea lui Mircea Lucescu, naționala României a demonstrat un fotbal mult mai curajos și inteligent. Echipa nu s-a mai limitat la jocul defensiv, încercând să evite o înfrângere, ci a dominat adversarul printr-o posesie sigură și eficientă.

„Nu mai vedem o echipă care joacă de frică sau care încearcă să obțină un punct. Acum avem o formație care își asumă riscuri, care joacă inteligent și păstrează mingea. Acest curaj și această inteligență vin direct de la Mircea Lucescu,” a declarat Răureanu.

Selecționerul în vârstă de 79 de ani a adus o schimbare majoră în stilul echipei, dând dovadă de calm și stăpânire pe marginea terenului, chiar și atunci când jocul nu mergea perfect.

Mitriță, subiectul unei reacții nervoase a selecționerului

Un alt moment de tensiune a avut loc în finalul meciului, când Alexandru Mitriță, introdus pe teren în minutul 86, a încercat un șut mult peste poartă. Lucescu nu a ezitat să-și arate nemulțumirea față de decizia jucătorului. „Ce să vă mai fac? Ce să îți mai fac?” au fost cuvintele selecționerului, gesticulând vizibil nemulțumit.

Chiar și așa, per ansamblu, Lucescu s-a arătat un lider echilibrat, care a știut să gestioneze meciul și echipa cu o mână de fier, dar calmă, aducând României o victorie importantă în startul competiției.

România, pe drumul cel bun în Nations League

Victoria de la Priștina nu a fost doar rezultatul unei ambiții de moment, ci o demonstrație de știință tactică. Cu o echipă curajoasă și bine organizată, România a reușit să impună un joc de calitate, controlând partida și oferind fanilor speranțe pentru viitoarele meciuri din Nations League.

Lucescu a subliniat importanța inteligenței în fotbal și a recunoscut efortul jucătorilor precum Marius Marin, Andrei Burcă și Radu Drăgușin, pe care i-a lăudat pentru prestația lor excelentă. În ciuda unor mici neînțelegeri și momente tensionate, debutul lui Mircea Lucescu la echipa națională poate fi considerat un succes, oferind o nouă speranță pentru calificarea României în competițiile internaționale.


Autorul articolului: DCSport Team
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel