Jocurile Olimpice Tripla câștigătoare de Grand Slam și-a anunțat retragerea din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice, desfășurată la Paris în perioada 26 iulie - 11 august, reprezintă ultima competiție din cariera multor sportivi de performanță.

Angelique Kerber se retrage definitiv după JO 2024

Jucătoarea germană Angelique Kerber, triplă campioană de Grand Slam și vicecampioană olimpică la Rio 2016, a anunțat că se va retrage din tenis după participarea la turneul olimpic de la Paris, care are loc la Roland Garros (27 iulie - 4 august).

Kerber, 36 ani, fost numărul 1 mondial WTA, a pierdut finala de la Rio 2016 în fața portoricanei Monica Puig, dar în același an s-a impus la Australian Open și US Open. Doi ani mai târziu, germanca a triumfat și la Wimbledon.

„Înainte ca Jocurile să înceapă, pot spune deja că nu voi uita niciodată Paris 2024, pentru că va fi ultimul meu turneu profesionist ca jucătoare de tenis. și în timp ce aceasta ar putea fi de fapt decizia corectă, nu se va simți niciodată așa.

Pur și simplu pentru că iubesc sportul din toată inima și sunt recunoscătoare pentru amintirile și oportunitățile pe care mi le-a oferit. Jocurile Olimpice la care am participat până acum au fost mai mult decât competiții, deoarece reprezintă diferite capitole din viața mea ca jucătoare de tenis: urcușul, vârful, linia de sosire”, a spus campioana germană pe rețelele de socializare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelique Kerber (@angie.kerber)

Kerber a revenit în circuitul WTA la începutul acestui sezon după o pauză de 18 luni, luată pentru a naște un copil, scrie Agerpres.

Tragerea la sorți a turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris prevăzută joi, 25 iulie, a decis ca germanca să o întâlnească pe cvadrupla campioană de Mare Șlem, Naomi Osaka. Asemenea lui Kerber, și japoneza revine după o pauză în care a dat naștere unei fetițe.

CITEȘTE ȘI Rafael Nadal participă la a patra ediție a Jocurilor Olimpice din carieră. Prezența la Paris „îl întinerește” pe campionul spaniol

Murray se retrage din tenis, după evoluția de la Paris. Nu va juca în proba de simplu

Triplul campion de Grand Slam, Andy Murray, a declarat marți că se va retrage după Jocurile de la Paris. Acesta a câștigat titlurile olimpice la Londra 2012 și Rio 2016, dar și un argint la dublu mixt, alături de Laura Robson, la JO 2012.

Aflat în dubii în ceea ce privește participarea în proba de simplu, Murray a decis să se axeze doar pe jocul de dublu, făcând pereche cu Dan Evans.

„Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea și sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară”, a scris Murray (37 de ani) pe contul său de X.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel