Jocurile Olimpice Tunisia, sancționată drastic de Agenția Mondială Antidoping. Ce riscă sportivii tunisieni
Data actualizării:
Data publicării:
Agenția Mondială Antidoping a anunțat adoptarea unei serii de sancțiuni împotriva statului african, decizii întemeiate pe neconcordanțele dintre legislația din Tunisia și noul Cod Mondial Antidoping.

Sportivii tunisieni joacă fără steag la Jocurile Olimpice?

Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunțat marți că va adopta sancțiuni împotriva Tunisiei din cauza legislației neconforme a acestei țări cu noul Cod Mondial Antidoping.

Tunisia nu ar trebui să mai poată găzdui campionate regionale, continentale sau mondiale, iar steagul tunisian nu va fi autorizat să fie ridicat la Jocurile Olimpice și Paralimpice, până când țara nu va fi reintegrată de către AMA.

De asemenea, reprezentanții tunisieni nu vor fi eligibili să facă parte din comitetele sau consiliile de administrație ale AMA.

Într-un comunicat de presă, agenția precizează că decizia de neconformitate, „finală” și „cu efect imediat”, împotriva Tunisiei, rezultă din „incapacitatea acesteia de a implementa pe deplin versiunea 2021 a Codului Mondial Antidoping în cadrul sistemului său juridic”.

Tunisia a avut la dispoziție patru luni, începând din noiembrie 2023, pentru a adopta „un anumit număr de modificări ale textelor legislative și de reglementare”, pentru a se conforma codului în cadrul juridic tunisian.

Cu toate acestea, la începutul lunii aprilie, „neconformitățile încă nu a fost rezolvate”, iar organizația națională antidoping tunisiană (ANAD) „nu a contestat” acuzația AMA.

Agenția globală cu sediul la Montreal subliniază că alte trei organizații nu respectă Codul Mondial Antidoping: Comitetul Olimpic Național din Angola, Agenția Antidoping din Rusia și Federația Internațională de Fitness și Culturism, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel