Liga Campionilor Turcii nu scapă de Istvan Kovacs! Arbitrul român, delegat la o partidă din Champions League
Data publicării:
Arbitrul român va conduce un meci din preliminariile Ligii Campionilor.

Istvan Kovacs, în vârstă de 39 de ani, va conduce de la centru o partidă din preliminariile Champions League.

UEFA l-a delegat pe arbitrul român la meciul dintre Lille și Fenerbahce, în prima manșă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Partida dintre cele două formații se va disputa marți, 6 august, începând cu ora 20:00.

Kovacs va fi ajutat de românii Mihai Marica și George Neacșu, în timp ce al patrulea oficial desemnat a fost Horațiu Feșnic. În camera VAR se vor afla germanii Christian Dingert și Johann Pfeifer.

În sezonul care s-a încheiat, Kovacs a condus opt partide de la centru din Liga Campionilor, două din preliminarii, patru din grupe, unul din optimi, respectiv sfertul de finală dintre FC Barcelona și Paris Saint-Germain, scor 1-4.

Formația franceză, Lille, își face debutul în noul sezon, în timp ce turcii de la Fenerbahce, conduși de antrenorul portughez Jose Mourinho, a finalizat deja „o dublă” în preliminarii, după ce au trecut de Lugano, scor 4-3 în tur și 2-1 în retur.

 

Evoluția lui Kovacs, de la EURO 2024

Istvan Kovacs a condus partida Cehia - Turcia, încheiată cu victoria turcilor, scor 1-2. Meciul din a treia rundă a grupei F de la Campionatul European de Fotbal găzduit de Germania l-a evidențiat pe arbitrul român, care a acordat nu mai puțin de 19 de cartonașe, dintre care unul roșu. Kovacs a fost desemnat să conducă și meciul dintre selecționatele Sloveniei și Serbiei, meci încheiat la egalitate, 1-1.

Arbitrul s-a declarat mândru de ocazia pe care a avut-o la EURO 2024, spunând că experiența din Germania a fost cea mai frumoasă din cariera sa.

„A fost cea mai frumoasă experiență de până acum, meciuri intense, spectatori foarte mulți, stadioane pline, organizare excepțională. Am reprezentat România cu brio, cu mare mândrie și ne-am întors cu o experiență plăcută.

În 2023, am dat un interviu, am spus că naționala României va depăși faza grupelor. S-a întâmplat acest lucru, ne-am bucurat enorm pentru reușitele lor și acum spun că naționala asta o să mai aducă bucurie și fericire românilor și în următorii ani”, a spus Kovacs.

 

Marian Barbu, delegat la meciul de miercuri seară, Partizan Belgrad - Dinamo Kiev

După ce a condus semifinala Campionatului European U19, dintre Italia și Spania, arbitrul Marian Barbu a fost delegat de către forul continental la un joc din manșa secundă a turului 2 preliminar al UEFA Champions League.

Barbu va conduce partida dintre Partizan Belgrad și Dinamo Kiev, el urmând să fie ajutat la cele două linii de către arbitrii-asistenți Mihai Marica (delegat la finala CE U19 dintre Spania și Franța) și Imre Laszlo Bucsi, cel de-al patrulea oficial fiind Sebastian Colțescu. Brigada de arbitri din România va fi supervizată de către Viktor Kassai, din Ungaria.

Meciul dintre Partizan Belgrad și Dynamo Kiev (în tur 2-6) are loc miercuri, 31 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul Partizan din Belgrad.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Liga Campionilor

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel