Echipa nationala U21: Daniel Pancu, detalii despre meciurile din preliminariile EURO 2025. Cum arată echipa „tricolorilor”
Data actualizării:
Data publicării:
Naționala Under 21 a României întâlnește formația Muntenegrului pe 6 septembrie, a doua partidă din preliminariile EURO 2025 fiind programată pe 10 septembrie.

Pancu speră la evoluții bune a „tricolorilor” săi

Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Daniel Pancu, a declarat, luni, că își dorește victorii în partidele cu Muntenegru și Finlanda pentru ca formația sa să nu fie condiționată de obținerea a șase puncte în ultimele meciuri din preliminarii pentru a se califica la turneul final al Campionatului European U21 din 2025.

„În lotul de 23 convocat, 9 sunt jucători noi în comparație cu ultimul meci, cel din Armenia (n.r. - din luna martie a acestui an). În aceste condiții nu mai prea putem vorbi despre omogenitate, de relații de joc. De aceea am preferat să aduc jucători care au jucat, care pot să alerge, care au un suflu bun și se pot lupta de la egal la egal cu adversarii.

Este o acțiune foarte importantă aceasta pentru că după aceste două jocuri cu Muntenegru și Finlanda putem fi iar foarte bine în clasament. Sau putem fi din nou într-o luptă din aceasta în care să fim condamnați în final, iar eu nu îmi doresc așa ceva. Istoricul nostru, al românilor, nu este unul favorabil în aceste situații.

Deci sper să câștigăm pentru că nu îmi doresc să fim obligați ca în luna octombrie să câștigăm șase puncte din șase pentru a ne califica. Eu sper, și avem șanse la sfârșitul acestei acțiuni, să nu mai fim condiționați de obținerea a șase puncte în ultimele meciuri din octombrie (n.r. - în deplasare cu Muntenegru și acasă cu Elveția)”, a spus Pancu într-un interviu acordat FRF TV.

„Le-am văzut jocul celor din Finlanda, formează o echipă foarte puternică, mai ales acasă, dar toată concentrarea noastră este pentru meciul de vineri. Cumva suntem obligați să îl câștigăm. Sper să continuăm evoluțiile bune de acasă, pentru că noi nu am primit gol. Jucăm acasă și trebuie să câștigăm împotriva unui adversar fluctuant, un adversar periculos cu care trebuie să fim foarte atenți. Deci meciul cu Muntenegru trebuie să îl tratăm cu foarte mare seriozitate”, a mai afirmat selecționerul.

Daniel Pancu susține că nu vrea să facă de pe acum calcule în privința calificării.

„Îmi doresc să ajungem să jucăm duelul decisiv cu Elveția pe Giulești pentru că asta înseamnă că atunci se va juca meciul cu locul 1 al grupei pe masă. Calcule sunt multe de făcut pentru că mai sunt 12 puncte în joc, eu însă prefer să nu le facem acum, să le facem după acțiunea asta. Oricum, abordarea noastră va fi la victorie în fiecare partidă”, a mai explicat Pancu.

Naționala Under 21 a României întâlnește formația Muntenegrului, pe 6 septembrie, de la ora 19.30, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște. Meciul cu selecționata Finlandei este programat pe 10 septembrie (ora 18:00, Tammelan Stadion din Tempere) în preliminariile EURO 2025.

România U21 face parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Tricolorii sunt pe locul doi în grupă, la un punct distanță de liderul Elveția, și mai au de disputat patru meciuri în cadrul calificărilor, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel