Jocurile Olimpice Suma exorbitantă plătită de Franța pentru garantarea măsurilor de securitate la Jocurile Olimpice 2024
Multipla campioană europeană și mondială Olga Harlan a adus, cu o ultimă tușă, aurul echipei feminine de sabie a Ucrainei, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris, în finala câștigată cu 45-42 în fața Coreei de Sud.
Aceasta este prima medalie de aur a Ucrainei la Jocurile Olimpice de la Paris.
Harlan, devenită un simbol în țara sa după descalificarea de la Mondialele de anul trecut, pentru refuzul de a strânge mâna unei adversare ruse, este sportiva care a adus Ucrainei cele mai multe medalii olimpice, șase la număr.
Condusă cu 40-37, scrimera născută la Nikolaev, a fost încurajată de cei 8.000 de spectatori și a recuperat pasivul, cvadrupla campioană mondială reușind să aducă jumătate din punctele echipei sale (22).
Medaliile de bronz au revenit Japoniei, care a învins Franța cu 45-40, în finala mică. În semifinale, Coreea de Sud a trecut de Franța cu 45-36, iar Ucraina a învins Japonia cu 45-32.
Prima medalie câștigată la JO 2024 a fost adusă tot de scrimera Harlan, care a cucerit bronzul în concursul de sabie feminin. „Este ceva special pentru că este pentru țara mea. Este, de asemenea, pentru poporul ucrainean, pentru sportivii care nu au putut veni aici pentru că au fost uciși de Rusia. Este, de asemenea, pentru sportivii care reprezintă aici Ucraina”, a declarat Harlan, care a dispus cu 15-14 de sud-coreeanca Choi Sebin în finala mică.
„Nu vă imaginați cât este de dificil să te pregătești, să rămâi încrezător și concentrat în competiție atunci când țara ta este atacată”, a mai adăugat sportiva care mai are în palmares o medalie de aur și una de argint pe echipe la Jocurile Olimpice (2008 și 2016).
Ucraina a obținut, până în acest moment, trei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, cea de argint fiind cucerită de către Serghei Kuliș, la proba de tir pușcă trei poziții 50 metri masculin.
În clasamentul live al tuturor țărilor care participă la JO 2024, Ucraina se află pe poziția a 28-a.
1. Ucraina (Iulia Bakastova, Olga Harlan, Alina Komașciuk, Olena Kravațka)
2. Coreea de Sud (Se-bin Choi, Eun-hye Jeon, Ha-young Jeon, Ji-su Yoon)
3. Japonia (Misaki Emura, Shihomi Fukushima, Seri Ozaki, Risa Takashima)
4. Franța (Manon Apithy-Brunet, Sara Balzer, Cecilia Berder, Sarah Noutcha)
5. SUA (Maia Chamberlain, Tatiana Nazlymov, Magda Skarbonkiewicz, Elizabeth Tartakovsky)
6. Ungaria (Sugar Katinka Battai, Anna Marton, Liza Pusztai, Luca Virag Szucs)
7. Italia (Michela Battiston, Martina Criscio, Chiara Mormile, Irene Vecchi)
8. Algeria (Chaima Benadouda, Saoussen Boudiaf, Zohra Nora Kehli, Kaouther Mohamed Belkebir), scrie Agerpres.
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Înotătorul David Popovici,...
Ana Maria Bărbosu a fost în...
Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...
Sabrina Maneca Voinea, Andrei...