Fotbal Ultimele momente din viața lui Gigi Mulțescu. „Nu mai putea vorbi. Voiam să îl încurajez”
Data publicării:
Fostul fotbalist și antrenor Gheorghe Mulțescu a trecut la cele veșnice în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, fiind internat de mai multe zile la spital.

Fostul coleg de la Dinamo, Ionel Augustin (68 de ani), a reacționat la aflarea decesului lui Gigi Mulțescu. Augustin rămâne cu regretul că nu a putut să-l încurajeze pe bunul său prieten, în ultimele momente din viață, când acesta se afla pe patul de spital.

Ionel Augustin: „Dumnezeu ni l-a luat și pe el și ne-a făcut o linie de mijloc în ceruri”

El a mărturisit că a ținut legătura cu Mulțescu și că a transmis, zilele trecute, gândurile sale bune soției legendei dinamoviste, întrucât cel poreclit „Smurdul” nu mai avea puterea să vorbească. Ionel Augustin voia să își încurajeze fostul coleg în clipele grele.

„Țineam legătura, m-a anunțat doctorul de la Floreasca. Vorbeam cu doamna Sonia, soția, despre starea lui de sănătate, era din ce în ce mai rău. Gigi Mulțescu a ajutat clubul, a revenit pe bancă mereu când a fost greu, pentru că a fost dintotdeauna un dinamovist. Din 78'-79', de când a venit la Dinamo, s-a transformat total pentru club.

Punea suflet și pasiune în tot ce făcea. Un băiat extraordinar de bine pregătit, foarte important și pentru grupul nostru. E o tristețe mare de tot.

Ultima dată când am sunat, i-a spus soția 'Gigi, te-a sunat Oneață!' Nu mai putea vorbi. Voiam să îl încurajez. Dumnezeu ni l-a luat și pe el și ne-a făcut o linie de mijloc în ceruri”, a dezvăluit cu voce tristă Ionel Augustin, potrivit gsp.ro.

Cornel Dinu: „Ne naștem să murim… Gigi mi-a fost prieten”

Și Cornel Dinu (76 de ani) și-a exprimat regretele la aflarea veștii că Gigi Mulțescu s-a stins la vârsta de 72 de ani. El a spus că a avut o relație foarte bună cu regretatul antrenor.

„Dumnezeu să-l odihnească, ne naștem să murim… Gigi mi-a fost prieten nu numai pe terenul de fotbal. Ne-am înțeles bine, a fost un mijlocaș de clasă, a avut un rol determinant în coordonarea jocului din linia mediană.

Din păcate, la fel ca și alți jucători importanți ai lui Dinamo, a fost uitat de actuala conducere, nu și de Nicolae Badea, care a avut grijă și l-a sprijinit cât a putut.

Mă bucur și acum, în momente de tristețe, că am putut să-l ajut, după ce a terminat cariera de jucător, să plece în Turcia, printr-un prieten de la Beșiktaș, Turan, plecat din Medgidia, care l-a sprijinit să-și facă un nume respectat în Turcia”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel