Handbal Dinamo, zdrobită de Fuchse Berlin în Liga Campionilor
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
Startul ultramaratonului se dă pe 22 martie, la Chişinău, iar punctul de finiş este la Bucureşti, pe 24 martie 2024.
"Pentru noi, acest eveniment are mai multe semnificații și am răspuns cu mare bucurie propunerii Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, prin ministrul Dan Perciun. Ne dorim ca prin participare și sprijin să deschidem calea pentru a identifica și dezvolta și alte noi proiecte în beneficiul nostru comun. RUBICON 2024 încurajează un stil de viață activ și sănătos, dar este și o oportunitate de a descoperi peisajele unice și bogăția culturală a regiunilor traversate. Participanții devin ambasadorii prieteniei între România și Republica Moldova și, prin exemplul lor, vor transmite un mesaj puternic de deschidere și solidaritate. Suntem convinși că putem contribui împreună la un viitor mai strâns, mai sănătos și mai solidar. Vă îndemn să vă alăturați în această călătorie și să scriem istorie!” a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.
Alergătorii vor intra în România prin punctul de frontieră Oancea, din judeţul Galaţi, şi vor traversa 5 judeţe din România.
Traseul planificat, care va totaliza 478 de kilometri, va traversa 5 regiuni din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia, Gagauzia și Cahul), 5 județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), precum și Bucureștiul, fiecare zonă corespunzând cu cel puțin una și maximum zece etape din cele 46 ale cursei.
Pentru a asigura o organizare eficientă la nivelul țării noastre, direcțiile județene pentru sport și tineret de pe traseu au oferit sprijin în desfășurarea etapelor care vor traversa teritoriul lor, făcând demersurile instituționale necesare pe lângă autoritățile locale, iar finișul din data de 24 martie, de la Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” din București, estimat în jurul orei 13:00, va fi marcat de un eveniment special, care va include o conferință de presă.
Fiecare etapă va avea între 7 şi 15 kilometri. Acestea se vor desfăşura atât ziua, cât şi noaptea, iar fiecare va avea un grad diferit de complexitate, de la 1 la 10, în funcţie de lungime, relief şi perioada zilei. Participanţii pot alege numărul de etape pe care doresc să le parcurgă.
Participanții vor purta asupra lor apa și hrana, alergând atât ziua, cât și noaptea, cu o viteză medie de 6:30 minute/km, RUBICON 2024 fiind un test pentru rezistența fizică, dar și o provocare pentru minte. Se estimează că întreg traseul va fi parcurs în aproximativ 52 de ore. Un autocar pus la dispoziție de organizatori va însoți atleții pe întreaga durată a evenimentului (Chișinău-București-Chișinău).
Ca recunoaștere a eforturilor depuse, aceștia vor avea posibilitatea de a câștiga zeci de medalii speciale, reprezentând stemele regiunilor pe care le vor parcurge în alergare. Pentru a obține o medalie a județului, alergătorii vor trebui să parcurgă cel puțin o etapă în acel județ. Ultramaratoniștii nu sunt restricționați la un număr minim sau maxim de etape, ei fiind singurii care decid și își stabilesc strategia și tactica de cursă. Câștigătorul RUBICON 2024 va primi, pe lângă cupă, un scut special, unde va putea plasa toate insignele etapelor cucerite de el, se arată în comunicatul de presă al ANS.
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
România a pierdut în faţa...
Spaniolul Carlos Viver şi-ar putea relua locul pe banca...
FC Botoşani a câştigat meciul restant cu FCSB, din tur,...
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
România a pierdut în faţa...