Superliga Romaniei Un atacant şi un fundaş central, în discuţii cu Dinamo. Andrei Nicolescu anunţă principalul criteriu pentru transfer
Data publicării:
Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, nu renunţă la ideea de a mai transfera doi jucători la Dinamo, deşi au trecut deja câteva săptămâni de când îi promite atât fanilor, cât şi antrenorului Zeljko Kopic. 

Dinamo are probleme importante de lot înainte de meciul cu Unirea Slobozia din etapa a IX-a. 

"Homawoo are şi el o problemă. Boateng cred că e mai bine. Borduşanu s-a accidentat şi cred că are o problemă destul de complicată, o accidentare pe tendon. Iniţial s-a crezut că e o fisură pe muşchi. La antrenamente s-a accidentat şi Florescu, a făcut o fisură de maleolă, ceea ce îl ţine departe de teren o lună, o lună şi ceva. Trebuie să gestionăm situaţia, pentru că eu cred că avem un lot aproape echilibrat pe toate compartimentele. Asta e, trebuie să trecem şi prin zone din acestea. 

Hakim Abdallah a revenit la pregătire dar nu poate să facă decât bicicletă, deocamdată. Într-o săptămână, probabil, va putea reîncepe alergările. Cel puţin 4 săptămâni de la operaţie are interzis la orice mişcare care îi poate compromite refacerea umărului. Face recuperare pentru reluarea mobilităţii, deci presupun că încă 4-5 săptămâni va lipsi. Dennis Politic e mai bine. Cred că începând de duminică va intra în programul echipei. 

Petru Neagu, la fel, e într-o zonă bună, reia şi el antrenamentele de duminică cu echipa. Borduşanu face recuperare, dar cred că vor fi 3-4 săptămâni. Josh (n.r. Homawoo) cred că va lipsi cel puţin 10 zile. Nu ştiu exact, dar suntem în continuă căutare a unei soluţii pentru el. Florescu e încă 3 săptămâni imobilizat, abia apoi poate relua antrenamentele. Avem multe probleme de lot pentru meciul cu Slobozia, plus terenul. Au fost 2 meciuri de rugby în aceeaşi zi, iar acest sport e mai dur pentru gazon. Nu ştiu dacă stratul de iarbă se va ridica la nivelul unui gazon bun. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie până vineri seară ca el să arate cât mai bine. Nu există altă soluţie momentan!", a declarat Andrei Nicolescu la GSP Live. 

Nicolescu mai vrea un fundaş central şi un atacant. Cel mai important criteriu

Până la finalul perioadei de transferuri din Superligă, Dinamo l-a mai adus doar pe Patrik Olsen, ceea ce înseamnă că de acum mai poate aduce doar fotbalişti care sunt liberi de contract. 

"Ce cred eu că e important de subliniat este că încercăm să avem un sezon consistent anul ăsta, în care să arătăm că suntem pe un traseu pozitiv, iar în acelaşi timp să construim, să avem jucători tineri, pe care să îi putem arunca în luptă. Nicio altă echipă nu face acest experiment. Încercăm să ţinem un echilibru între tinereţe şi experienţă. (...) Mă bucur că avem şi noi din academie 2-3 jucători care au crescut, au mai apărut nişte tineri foarte interesanţi. Depinde doar de ei şi de cât de mult îşi dau seama de oportunitatea pe care o au. 

Eu am văzut în ultimul timp, cel puţin în echipele astea cu pretenţii la titlu şi cupă anul ăsta, o efervescenţă în a arunca cu bani spre jucători, şi mi se pare că e un pic artificială toată nebunia asta. Campionatul românesc nu este capabil să susţină această efervescenţă. Cred că e doar un foc de paie, la nivel financiar, şi că va exista şi un revers al medaliei. Noi încercăm să menţinem un echilibru în ceea ce priveşte transferurile, pentru că nu avem setat un obiectiv de genul ăsta, nu zicem că ne batem la campionat. Vrem să fim foarte stabili, dar în acelaşi timp încercăm să avem o filozofie, o identitate de joc a lui Dinamo. Şi atunci, în primul rând, transferurile noastre se bazează, pe lângă calităţile jucătorului, caracterul, mediul din care vine şi capacitatea noastră de a-l transfera, intervine o altă problemă: capacitatea de a-l integra pe el în sistemul pe care îl construim. În România este clar că jucătorii care ajung au anumite deficienţe. Nu există jucător complet, pentru că altfel ar juca în altă parte. Şi atunci, trebuie să fim foarte siguri că putem să integrăm aceşti jucători. De asta a fost uneori destul de greu să îi aducem. Cum este şi la Olsen. El a venit pentru că noi am avut o primă opţiune, foarte similară la nivel de calităţi, după care am stat 2 săptămâni ca să îşi închidă un contract în alt parte. Şi, pentru că îl pierdeam şi pe Patrik, am luat această decizie. 

Cam aşa se întâmplă acum şi cu fundaşul central şi cu atacantul. Avem nişte discuţii deschise. Vom lua o decizie şi la fundaşul central şi la atacant. Aşa ne dorim, să vină, dacă toate planetele se aliniază", a mai spus Andrei Nicolescu. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel