Canotaj Un nou record mondial, înregistrat de canotoarele române la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23
Data publicării:
Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu vâsle, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 de la St Catharines (Canada), stabilind un nou record mondial de tineret.

Record mondial stabilit de Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă

Sportivele române Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu vâsle, vineri, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 de la St Catharines (Canada).

Româncele s-au impus cu timpul de 06 min 46 sec 84/100, stabilind un nou record mondial de tineret, vechea performanță fiind de 6 min 47 sec 03/100. Podiumul a fost completat de Elveția (06:49.27) și Lituania (06:51.87).

România a încheiat cu două medalii de aur Mondialele U23, prima fiind obținută joi la patru vâsle feminin de Emanuela Ciotău, Patricia Cireș, sportive care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris, Mariana-Laura Dumitru și Manuela-Gabriela Lungu.

La patru rame masculin, România (Constantin Emanuele Sterea, Ionuț Pavel, Andrei Vatamaniuc, Eduard Angel Moldovan) a ocupat locul al șaselea în finală (05:53.60).

România (Daria-Ioana Dinulescu, Larisa Bogdan, Estera Vîlceanu, Georgiana Blănariu, Delia Mirabela Grădinăciuc, Emanuela Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Elena-Diana Suta, Rucsandra-Ioana Bucșa) a încheiat pe poziția a cincea finala probei feminine de opt plus unu (06:11.54).

Pe cinci s-a clasat România (Costi-Daniel Neagoe, Andrei Hemen, Cristian-Vasile Nicoară, Sergiu Anfimov, Sebastian Timiș, Leontin Nuțescu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Maria-Antonia Iancu) și în finala probei masculine de opt plus unu masculin (05:32.27).

CITEȘTE ȘI Soții Cozmiuc, portdrapelul României la Paris, și-au anunțat retragerea! 

Ionela Cozmiuc, calificată în finala A

De asemenea, și sportiva română Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin - categorie ușoară, s-a calificat în Finala A a probei de simplu vâsle - categorie ușoară, vineri, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori din Canada.

Canotoarea a câștigat semifinala a doua cu timpul de 07 min 25 sec 56/100, la aproape nouă secunde de următoarea clasată.

Finala A va avea loc sâmbătă, la 21:43, ora României.

Tot vineri, două echipaje românești s-au calificat în Finalele A la Mondialele U19 de la St Catharines.

La patru rame feminin, Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici au câștigat seria a doua de recalificări (06:43.34), cu aproape două secunde avans față de următorul echipaj.

Și echipajul masculin (Sebastian Vasile Osoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion, Daniel Roman) s-a calificat în finală după ce a câștigat recalificările (06:03.12) cu mai bine de două secunde avans față de Germania, scrie Agerpres.

Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc, soț și soție, au avut onoarea de a purta drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de pe 26 iulie.

Cei doi sportivi au adunat împreună 19 medalii la marile competiții. Ionela are 10 medalii în carieră, e triplă campioană mondială, triplă campioană europeană și vicecampioană olimpică la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice, bifând deja trei ediții ale Jocurilor Olimpice de vară: Rio 2016, Tokyo 2020 și Paris 2024.

Pe de cealaltă parte, Marius are 11 medalii în carieră: e dublu campion european și campion mondial și vicecampion olimpic la Tokyo 2020. El a participat până acum la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020 și Paris 2024.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Canotaj

logo icon Articole similare

Canotaj Ionela Cozmiuc ia în calcul o revenire în canotaj

Nici nu s-a retras bine din activitate, că deja vrea să...

Canotaj Los Angeles, venim! România are viitor la canotaj

Canotajul românesc a fost principalul artizan al...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel