Superliga Romaniei Un singur jucător de la Oţelul, absent cu Sepsi. Dorinel Munteanu: Îmi va fi foarte greu să fac primul XI. Meciul nu e o revanşă
Data publicării:
Oţelul Galaţi, una dintre cele două echipe neînvinse din acest sezon de Liga 1, primeşte vizita celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Echipa antrenată de Bernd Storck vine după 3 înfrângeri consecutive şi are doar 2 puncte acumulate în ultimele 5 partide. Dorinel Munteanu a prefaţat meciul şi a spus care e singurul jucător care nu va putea fi pe teren. 

Oţelul Galaţi - Sepsi OSK se joacă vineri, 30 august, de la ora 21:00. Oţelarii au pierdut un singur meci în campionat pe teren propriu în 2024, înregistrând 7 victorii şi 4 remize în acest an. Sezonul trecut, dar în 2023, covăsnenii s-au impus la Galaţi, scor 3-2. 

În ultimele trei partide disputate în deplasare, Sepsi OSK a înregistrat o victorie, 2-1 cu Gloria Buzău, un egal, 2-2 cu Rapid, şi o înfrângere, 0-3 cu Universitatea Cluj. 

Dorinel Munteanu a spus cine e singurul jucător de la Oţelul Galaţi care nu va putea evolua cu Sepsi. 

"În primul rând, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut acum 3 ani, 3 ani jumătate în acest proiect, în acele cuvinte, când spuneam că continuitatea este cheia succesului. Sigur, am avut timp în aceşti 3 ani să demonstrez acest lucru. Faptul că mi s-a prelungit contractul mă obligă şi mai mult să obţin rezultate pozitive în următorii ani. Greul de abia acum începe. Am adus, în momentul de faţă, echipa la un standard ridicat în Superliga României. Eu, împreună cu conducerea administrativă, cu jucătorii, suntem obligaţi să menţinem acest standard. Nu va fi uşor, fiindcă sunt foarte multe lucruri care ţin de această performanţă, dar obiectivul meu este următorul joc, cel cu Sepsi, care va fi foarte greu. 

Nu ştiu ce se întâmplă la Sepsi. Ştiu că au o echipă bună, un antrenor foarte bun, pentru că a fost antrenor secund la Wolfsburg. E un antrenor care nu a trecut prin fotbal ca mulţi alţii, fără să jignesc pe nimeni, a fost în fotbalul mare. Ştie să motiveze echipa, să o redreseze. Are o situaţie mai dificilă, dar Sepsi e o echipă foarte bună, cu un management solid, cu buget mare, cu jucători valoroşi. Eu cred că jucătorii noştri au înţeles din ultimele 2 jocuri ce s-a greşit. Am stat cu gura pe ei, să înţeleagă ce se putea întâmpla dacă eram puţin mai atenţi. Am mare încredere în lotul nostru. În afară de Yabre, toţi jucătorii sunt apţi. Nu va fi uşor să nominalizez primul XI sau lotul de 23. Dar e responsabilitatea mea. Şi de acum înainte e şi mai mare. Dar îmi plac provocările. Oraşul nostru ne apreciază, de aceea facem tot posibilul să stăm la un nivel cât mai ridicat", a declarat Dorinel Munteanu. 

Vrea Oţelul revanşa pentru înfrângerea cu Sepsi de anul trecut?

"Nu e o revanşă. Acel rezultat trebuie să îl luăm puţin în seamă, dar nu foarte mult. Am văzut lucruri foarte bune la Sepsi, chiar şi în jocurile pe care le-au pierdut. Le transmit jucătorilor noştri ce trebuie să facă pentru a-i anihila şi pentru a ne impune pe teren propriu", a mai declarat Dorinel. 

Oţelul vrea în playoff. Mesaj pentru suporteri

"În acest proiect, mereu au fost incluşi şi suporterii. În foarte mare parte, suporterii au jucat un rol foarte important. Au fost şi momente când au fost dezamăgiţi, dar eu vreau ca fiecare suporter să ia situaţia echipei nu individual, ci în general, pe un spaţiu puţin mai larg, să vadă ascensiunea echipei. Susţinătorii adevăraţi sunt tot timpul lângă echipă. Sigur, nemulţumirile pot veni, dar sper ca în acest an să avem cât mai puţine momente neplăcute. Aşa cum am spus la începutul sezonului, dacă se bat multe echipe pentru playoff, de ce nu ar putea şi Oţelul să facă asta? Sunt foarte multe puncte în joc", a completat antrenorul gălăţenilor. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel