Fotbal international Una caldă, una rece. Ianis Hagi revine pe teren cu pasă decisivă, dar primește cartonaș roșu
Data actualizării:
Data publicării:
Ianis Hagi (25 de ani) a jucat primul meci din acest sezon pentru Rangers, reușind să evolueze bine și să ofere o pasă de gol. Totuși, internaționalul român a fost eliminat în aceeași partidă, după ce a faultat clar un adversar.

Revenit la antrenamentele echipei mari la începutul lunii în curs, Ianis Hagi a fost introdus pe teren de Philippe Clement în a doua repriză a meciului cu St. Johnstone, încheiat 2-0 pentru echipa Glasgow Rangers.

Hagi a avut o evoluție bună în meci, reușind să dea pasa celui de-al doilea gol înscris de Vaclav Cerny, în minutul 58. După 35 de minute însă, Ianis și-a faultat un adversar, fază în urma căreia a fost eliminat, primind cartonașul roșu.

Decizia inițială a arbitrului a fost ca fotbalistul român să primească un cartonaș galben, dar analiza VAR a arătat faptul că faultul a fost unul dur, ceea ce a dus la arătarea cartonașului roșu.

La ieșirea de pe teren, Hagi a fost încurajat de antrenor, care l-a îmbrățișat. După meci, Clement nu a părut supărat pe român, despre care a spus că trebuie să-și găsească forma.

Clement: „A avut ghinion, dar este un cartonaș roșu clar”

„Am avut senzația prima dată că nu a fost prea multă intensitate și aveam o îndoială foarte mare cu privire la cartonașul roșu, dar după ce am văzut imaginile, este clar un cartonaș roșu.

Nu a fost intensitate în intrare, a fost un fault din partea unui jucător care este obosit în acel moment. Un jucător de atac a faultat, dar Ianis nu a avut nicio intenție să abordeze faza în acest fel.

A avut ghinion, dar este un cartonaș roșu clar, așa că nu am nimic de spus despre asta. Nu pot fi dezamăgit de el, pentru că se află într-o perioadă de consolidare a formei în acest moment.

Totuși, nu cred că va fi o suspendare foarte mare, pentru că se vede clar că nu este cu o intensitate mare și este mai mult una ghinionistă, dar e una clară.”, a spus Clement după meci, citat de irishnews.

Ianis Hagi a revenit la antrenamentele primei echipe pe 1 octombrie, jucătorul fiind surprins în imaginile publicate pe contul de Instagram al clubului. Hagi, care nu a evoluat în niciun meci din actualul sezon la prima formație a lui Glasgow Rangers, a revenit pe teren abia în a șaptea etapă.

Antrenorul Philippe Clement a discutat despre revenirea lui Ianis, spunând că „a avut o problemă legată de contract înainte să revină, care acum s-a rezolvat, iar acum s-a întors la antrenamentele echipei mari. Vrem să îl aducem la cel mai bun nivel și mă bucur că situația s-a rezolvat.”

Concret, în contractul dintre cele două părți a existat o clauză conform căreia salariul lui Ianis ar fi fost mărit automat dacă ajungea la 100 de meciuri la echipa mare (până duminică, 6 octombrie, Ianis Hagi avea 99). Se pare că fotbalistul și clubul au realizat o serie de modificări, astfel că Ianis a primit undă verde pentru a reveni pe teren.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Thomas Tuchel, noul selecționer al naționalei Angliei

Echipa națională de fotbal a Angliei va fi condusă de...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel