Superliga Romaniei Universitatea Craiova - Rapid, derby-ul etapei a VIII-a. Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Universitatea Craiova şi FC Rapid se înfruntă în derby-ul etapei a VIII-a din Liga 1. Meciul este transmis livetext pe DCSport.ro, de la ora 21:30. 

Universitatea Craiova şi FC Rapid au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din etapa a VIII-a. Giuleştenii rămân, astfel, cu o singură victorie şi 6 remize în opt etape, în timp ce Universitatea Craiova urcă provizoriu pe primul loc. 

Golurile au fost marcate de Christopher Braun pentru Rapid, respectiv Alexandru Mitriţă pentru Universitatea Craiova. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Final de meci

Min 90: Încă o ocazia uriaşă pentru Universitatea Craiova. Andrei Ivan preia cu greu în careu, se întoarce, şutează, dar Siegrist apără. 

Min 76: Alex Mitriţă, ocazie uluitoare. Singur cu Siegrist, a trimis mult pe lângă poartă. Greşeală mare a apărării Rapidului. 

Min 71: Ocazie pentru Universitatea Craiova. Bană trage în diagonală, din dreapta, dar mingea se duce pe lângă poarta lui Siegrist. 

Min 67: Andrei Ivan loveşte mingea cu capul, îl păcăleşte pe Siegrist, dar balonul este peste poartă. 

Min 54: Claudiu Petrila are nevoie de asistenţă medicală, după ce a fost călcat de 2 ori în 3 minute, de Vlădoiu şi Baiaram. Ambii jucători ai Craiovei au văzut cartonaşul galben. 

Min 45: A început repriza a doua! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pauză

Min 45: Penalty pentru FC Rapid. Istvan Kovacs a considerat că Elvir Koljic l-a lovit pe Alexandru Paşcanu, în momentul unei degajări. Arbitrul partidei merge la monitorul VAR pentru a vedea faza. În final, a fost anulată lovitura de la 11 metri. 

Min 35: Elvir Koljic ratează o ocazie imensă. Şutul său se duce pe lângă poartă. 

Min 31: Elvir Koljic cade în careu după o pivotare foarte bună, iar Istvan Kovacs arată punctul cu var. Există posibilitatea ca atacantul Craiovei să fi făcut henţ la preluare, însă VAR nu a intervenit. Alexandru Mitriţă a înscris, cu un şut pe centrul porţii. Este 1-1. 

Min 17: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FC Rapid. Christopher Braun marchează pe contraatac, după un corner al Craiovei. Înainte de lovitura de colţ, Universitatea a ratat o ocazie imensă, prin Baiaram, servit în careu de Mitriţă. 

Min 11: Elvir Koljic a avut o intrare întârziată asupra lui Ben Siegrist, sancţionată cu cartonaş galben de Istvan Kovacs. 

Min 1: Rareş Pop a avut o incursiune bună în dreapta, a pasat în mijlocul careului, dar apărarea Universităţii a respins în out. 

Min 1: Începe meciul! Florent Hassani a intrat în locul lui Kait, accidentat la încălzire. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cum arată cele două echipe: 

FC Rapid: Siegrist - Manea, Săpunaru, Paşcanu, Braun - Kait, Oaidă - Pop, Gojkovic, Petrila - Burmaz

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Sierra, Bancu (cpt.) - Oshima, Căpățînă - Baiaram, Mitriță, Mora - Koljic

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liga Profesionistă de Fotbal a prefaţat partida de la Craiova. 

"Runda a opta programează unul dintre cele mai interesante dueluri din SuperLigă, cel dintre Universitatea Craiova şi Rapid, două echipe cu suporteri pătimaşi, care, cu siguranţă, vor transforma arena Ion Oblemenco într-un vulcan.

Două victorii categorice (4-2 cu UTA Arad, 5-1 cu Gloria Buzău) şi o remiză (0-0 cu Petrolul) au înregistrat craiovenii pe teren propriu în acest sezon.

8.940 spectatori / meci a fost media înregistrată de olteni în cele trei jocuri disputate acasă în ediţia curentă.

De la revenirea Rapidului în principala competiţie internă din 2021, cele două s-au mai întâlnit pe prima scenă de 10 ori, craiovenii s-au impus de şase ori, bucureştenii au câştigat două jocuri, iar două partide s-au terminat la egalitate.

Ultima victorie bifată de giuleşteni: 29 octombrie 2023, Rapid - Universitatea Craiova 2-0.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 29 aprilie 2024, Rapid - Universitatea Craiova 1-2, goluri marcate de Borisav Burmaz, respectiv Andrei Ivan şi Alexandru Creţu.

Un duel foarte interesant se anunţă a fi şi cel de la nivelul băncilor tehnice dintre Constantin Gâlcă şi Marius Şumudică. Aceştia s-au mai întâlnit din postura de antrenori doar într-un singur meci, pe 9 noiembrie 2014, în Concordia Chiajna - FCSB 0-1 (victorie Gâlcă).

Marius Şumudică este neînvins în cele şase confruntări din campionat cu Universitatea Craiova, palmaresul actualului tehnician al giuleştenilor cuprinzând patru victorii şi două rezultate de egalitate", transmit cei de la LPF.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel