Fotbal international Uruguay încheie Copa America pe al treilea loc
Data publicării:
Finala competiției Copa America va avea loc luni noapte, ora 03:00 a României, între selecționatele Argentinei și Columbiei.

Uruguay se clasează pe a treia poziție în Copa America

Echipa națională a Uruguayului a încheiat pe locul trei la turneul de fotbal Copa America din Statele Unite, după ce s-a impus în fața reprezentativei Canadei cu scorul de 4-3 (2-2) la loviturile de departajare, sâmbătă la Charlotte (Carolina de Nord), grație atacantului său veteran Luis Suarez, care a egalat în ultimul moment și a înscris penalty-ul victoriei.

„El Pistolero”, în vârstă de 37 de ani, și-a salvat echipa mai întâi în min. 90+2, iar apoi a transformat ultimul penalty al uruguayenilor, care au executat perfect toate loviturile, în timp ce Kone și Davies au ratat pentru canadieni.

Coechipierul său, Rodrigo Bentacur, a fost cel care a deschis scorul partidei (min.8), dar Canada a trecut repede în ofensivă și a egalat
prin Kone (min.22), iar atacantul Jonathan David (min.80) a majorat scorul.

Decizia selecționerului argentinian al Uruguayului, Marcelo Bielsa, de a-l scoate din teren pe Darwin Nunez (min.46) și a-l înlocui cu veteranul Suarez s-a dovedit una inspirată, la fel ca și intrarea în joc a lui Giorgian de Arrascaeta, care a participat la construcția golului salvator pentru uruguayeni și a înscris la loviturile de departajare.

„Este un jucător de nivel superior, un mare camarad, el a fost aici pentru noi toți o susținere enormă atât pe teren, cât și în afară”, a declarat Bielsa referitor la Suarez.

În semifinale, Uruguay a fost eliminată de Columbia (0-1), care va juca duminică în finală în fața campioanei mondiale și deținătoarei titlului, Argentina, la Miami, de la ora locală 20:00 (luni, 03:00 la București), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel