Fotbal Valentin Mihăilă, printre cei mai rapizi jucători de la EURO 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Atacantul Valentin Mihăilă se clasează pe locul 4 în topul celor mai rapizi jucători de la Euro-2024, înainte de faza semifinalelor, conform datelor furnizate de UEFA. Mihăilă a atins o viteză impresionantă de 35,8 km/h în timpul meciului România - Ucraina, câștigat de tricolori cu scorul de 3-0. Aceasta a fost prima partidă a echipei naționale a României la turneul european din acest an.

Cel mai rapid jucător de la Euro-2024 până în prezent este francezul Kylian Mbappe, care a înregistrat o viteză de 36,5 km/h. Acesta este urmat de spaniolul Ferran Torres, cu 36 km/h, și slovenul Benjamin Sesko, care a atins 35,9 km/h. Pe locul cinci, la egalitate cu Mihăilă, se află germanul Leroy Sane, ambii jucători fiind cronometrați la 35,8 km/h.

Turneul Euro-2024 a ajuns în faza semifinalelor, iar marți va avea loc meciul Spania - Franța, urmat miercuri de confruntarea dintre Țările de Jos și Anglia.

Performanțe și contract prelungit cu Parma

Valentin Mihăilă și-a prelungit recent contractul cu echipa italiană de fotbal Parma până la data de 30 iunie 2027, cu opțiune și pentru sezonul 2027/2028, a anunțat, duminică, nou-promovata în Serie A pe site-ul său oficial. Românul s-a transferat la Parma în octombrie 2020, de la Universitatea Craiova.

În trei sezoane și jumătate cu Parma, Mihăilă a adunat 84 de prezențe (Serie A, Serie B și Cupa Italiei), remarcându-se ca unul dintre cei trei atacanți născuți după 1 ianuarie 2000 care au marcat cel puțin 10 goluri și au dat cel puțin 5 pase de gol în Serie B (10 goluri și 6 assist-uri).

Deși s-a confruntat cu unele accidentări, Mihăilă a impresionat în ultimul său sezon în Serie B, cu 6 goluri și 2 pase decisive. La națională, a avut o contribuție majoră la calificarea României la EURO 2024, adunând 23 de selecții și 4 goluri.

"Când am revenit la Parma, după experiența din Serie A la Atalanta, mi-am spus că obiectivul meu cel mai mare era să revin în Serie A cu acest tricou, cu aceste culori, cu acești oameni. Azi am revenit în prima ligă și această dorință s-a împlinit, iar acum mă voi concentra să rămânem cât mai mult acolo unde am ajuns cu Parma. Din acest motiv sunt fericit că după luni de dialog între agenții mei și club am ajuns la o înțelegere", a declarat Mihăilă.


Autorul articolului: Tudor Polojan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel