Echipa nationala Valentin Mihăilă: „Sunt foarte fericit! Este visul oricărui copil să fie la Euro”
Data publicării:
Valentin Mihăilă, unul dintre cei mai promițători fotbaliști români, și-a exprimat entuziasmul de a reprezenta România la Euro-2024. Jucătorul consideră această realizare drept împlinirea unui vis din copilărie.

„Sunt foarte fericit că sunt la echipa națională. Este visul oricărui copil să fie la Euro-2024. De asta m-am apucat de fotbal. De când eram mic îmi doream să reprezint România la un turneu final. Punctul nostru forte este grupul, el a făcut diferența. Simt o energie bună în grup, ne încărcăm unul pe celălalt, cred că vom ieși din grupe. Primul meci este cel mai important. Simt meciul bine, cu toții ne gândim la primul meci și abia așteptăm. Am văzut multe meciuri ale Ucrainei, analizăm fiecare jucător în parte. S-au calificat pentru că au fost uniți, și la ei grupul a făcut diferența. Ne-am format relații de prietenie și în afara terenului. Cu Dennis am o prietenie strânsă de când jucăm în Italia. Ne cunoaștem de la grupele de juniori și Under 21 și am produs un impact când am reușit să ajungem aici”, a declarat Mihăilă.

Mihăilă a adus laude și selecționerului Edward Iordănescu, subliniind impactul pozitiv pe care acesta l-a avut asupra echipei. „Cred că a fost șmecher. A reușit să ne pună în slujba echipei pe toți, să nu ne gândim în plan personal, ci colectiv. Acum doi ani nu eram la fel de uniți. A reușit să ne pună la punct și a fost acest grup. Ne-a arătat cum trebuie să ne comportăm în teren, să fim toți pentru unul și unul pentru toți. Mister a știut să ne motiveze și să punem în practică pe teren ce am făcut la antrenamente. Nu toți avem aceleași caractere, nu este ușor să gestionezi un vestiar. A reușit să creeze o familie. Mereu ne-a spus că va fi primul care își va asuma greșeala și cred că și ăsta a fost un gest frumos”.

Întrebat ce i-ar spune copilul Valentin fotbalistului Valentin de astăzi, Mihăilă a răspuns: „Să facă aceleași lucruri ca până acum. De mic mi-am dorit să ajung aici, nu m-am uitat în stânga sau în dreapta. Nu știam unde voi ajunge, dar am plecat acasă de mic pentru a ajunge aici. Mi-am văzut de treabă și asta i-aș spune; să plece de acasă. Tata m-a dus la tuns înainte de un turneu mare, când eram copil, acum îmi place să fiu fresh înainte de fiecare eveniment. Mi-a plăcut foarte mult Messi, urmăream FC Barcelona, cred că el a fost idolul meu în copilărie”.

România va debuta la Euro-2024 împotriva Ucrainei, luni, de la ora 16:00, la Munchen. Toți ochii sunt ațintiți asupra echipei naționale, care speră să înceapă turneul cu o victorie importantă.

dcsport Team
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel