Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare
Data publicării:
Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC Botoşani, după rezultatele din ultimele două etape. FC Botoşani a învins Rapidul acasă şi a remizat în deplasare cu Universitatea Craiova. 

Acum, Valeriu Iftime e sigur că FC Botoşani va câştiga împotriva celor de la U Cluj, liderul Ligii 1. 

"Jucăm bine și echipa mea e din ce în ce mai bună. O să batem Clujul săptămâna viitoare. Jucăm fotbal! Nu am emoții în poartă. Pap e bun, dar greșește din când în când. Acum suntem din ce în ce mai stăpâni, mai siguri. Îi lăsăm pe adversari să atace de la o distanță mai mare. Craiova, în afară de o două-trei ocazii nu a fost periculoasă. Și a jucat acasă.

(n.r. despre Ongenda) Încă nu e ce trebuie. Trebuia să dea gol. Are sclipire, dar nu e Ongenda. E util, dar încă nu e ce trebuie. Unul care să limpezeasca jocul. Eu cred că o să fie ok. Am mare încredere ca va crește”, a spus Iftime pentru Sport.ro.

Universitatea Craiova și FC Botoșani au încheiat la egalitate, scor 0-0, într-un meci disputat pe Stadionul Ion Oblemenco, un duel în care oltenii au ratat mai multe ocazii importante, iar moldovenii au fost la un pas de a pleca cu toate cele trei puncte. Deși Craiova a păstrat invincibilitatea pe teren propriu, ocaziile ratate și apărarea solidă a Botoșaniului au dus la un rezultat de egalitate care a frustrat ambele echipe.

Meciul a început alert, cu Universitatea Craiova dominând în debutul partidei și având prima șansă clară de gol. În minutul 13, Carlos Mora a scăpat în careul oaspeților, dar șutul său a fost blocat de apărarea moldovenilor, pierzând astfel o oportunitate importantă. Replica nu s-a lăsat așteptată. Două minute mai târziu, Eduard Florescu a trimis un șut puternic, însă portarul oltenilor, Laurențiu Popescu, a intervenit excelent, trimițând mingea în bară, salvându-și echipa de la un gol iminent.

Craiova a continuat să apese pedala ofensivă, iar în minutul 29, Alexandru Mitriță a ratat o nouă ocazie importantă. Deși a pătruns bine în careul advers, șutul său a trecut pe lângă poartă, iar scorul a rămas nemodificat. Până la finalul primei reprize, Lukic a mai avut o șansă clară de a deschide scorul în minutul 44, dar atacantul craiovean nu a reușit să înscrie dintr-o poziție favorabilă, trimițând peste poartă.

După pauză, FC Botoșani a început să fie mai periculoasă și să își creeze ocazii. În minutul 60, francezul Hervin Ongenda a avut o șansă de a aduce victoria oaspeților, dar șutul său slab, trimis dintr-o poziție favorabilă, a fost respins fără probleme de portarul Laurențiu Popescu. Craiova a răspuns imediat cu introducerea lui Cicâldău și Houri, care au încercat să dinamizeze jocul la mijlocul terenului.

În ciuda schimbărilor făcute de ambii antrenori și a încercărilor din ambele tabere, scorul a rămas 0-0, iar cele două echipe au plecat acasă cu câte un punct.

Chiar dacă nu a reușit să învingă, Universitatea Craiova și-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu, rămânând pe locul secund în clasament, cu 21 de puncte. Deși echipa lui Constantin Gâlcă a dominat în multe momente ale meciului, lipsa de eficiență în fața porții a costat-o două puncte importante în lupta pentru titlu.

FC Botoșani, antrenată de Liviu Ciobotariu, a reușit să ajungă la al patrulea meci consecutiv fără înfrângere, dar cu doar 12 puncte acumulate, echipa continuă să ocupe un loc în subsolul clasamentului, pe poziția a 15-a. Apărarea solidă și intervențiile lui Anestis, portarul moldovenilor, au fost punctele cheie care au ajutat echipa să obțină acest egal important.

Pe parcursul meciului, deși nu au fost foarte multe faze tensionate, finalul a adus câteva cartonașe galbene. Mitrov a văzut primul cartonaș galben în minutul 78, pentru o intrare dură, iar mai târziu, în minutul 90, Alex Diez a fost avertizat de arbitrul Ionuț Coza pentru proteste.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...

Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti

Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului...

Superliga Romaniei După accidentare, Adrian Șut mai primește o lovitură

Fotbalistul celor de la FCSB trece prin momente grele.



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel