Superliga Romaniei Valeriu Iftime spune că trebuie să cheltuiască 9-10 milioane de euro pe an pentru o echipă de playoff. Botoşani e la retrogradare
Data publicării:
FC Botoşani se luptă în acest sezon pentru evitarea retrogradării, însă odată cu venirea la echipă a lui Bogdan Andone au apărut şi rezultatele. FC Botoşani nu a pierdut niciun meci în 2024. 

"După ce a venit Bogdan Andone și mi-a zis cam care ar fi găurile noastre și la cum jucăm acum, vedem dacă putem, nu e ușor, trebuie să câștigăm. Mai avem patru meciuri, sunt 12 puncte. Asta e ambiția botosănenilor. M-au luat toți la trântă ’Hai, dom-le, retrogradăm, dar se poate?’.

Am zis bine, domnule, facem orice numai să reușim. Numai că unde mă duc eu cu 4 milioane de euro cheltuiți? Mi se topește perna sub cap. Nu ai altă șansă. Am început cu 3 milioane de euro în Liga 1, am ajuns la 4-5, acum mă duc la 7-8. Trebuie 9-10 dacă vrei echipa de play-off", a spus Valeriu Iftime, la Liga Digisport.

În ultima etapă, FC Botoşani a remizat, scor 2-2, cu Universitatea Craiova, pe teren propriu, după ce a condus cu 2-0. De altfel, cu o etapă în urmă FC Botoşani înregistra un rezultat identic, 2-2 în deplasare cu UTA Arad, tot cu un gol primit în ultimele faze ale jocului. Bogdan Andone trăgea atunci un semnal de alarmă elevilor săi şi dădea de înţeles că ar putea pleca de la echipă. 

"E greu de acceptat rezultatul, până la urmă, după jocul din această seară. Poate înainte de meci, dacă ne spunea cineva că se va termina egal, am fi fost mulţumiţi parţial. Cu toate că avem nevoie de puncte şi am pregătit jocul ca să luăm 3 puncte. E greu de acceptat, având în vedere unele situaţii, unele monumentale. Practic, nu ştiu, ne-am bătut joc de ele. Cred că am avut cel puţin 3-4 situaţii singur cu portarul. Apoi am luat gol în prelungiri, ceva incredibil având 6 jucători de talie şi portar. 

Nu vreau să vorbesc, să fac greşeli. O să am discuţii şi cu patronul, vom vedea cum vor continua lucrurile. Vom vedea zilele următoare. În fotbal e absolut orice, nu comentez mai multe. Vom vedea zilele următoare (n.r. dacă va continua)", spunea atunci Bogdan Andone. 

Mai transferă FCSB de la FC Botoşani? 

În ultimii ani, au fost multe transferuri pe axa FC Botoşani - FCSB, însă acum Valeriu Iftime spune că e treaba jucătorilor să îl convingă pe Gigi Becali că merită banii. 

”Eu nu pot să îl conving pe Gigi Becali, trebuie să îl convingă jucătorii mei. Să fie unul bun, Dican sau nu știu care, și domnul Becali să spună ’îl iau pe ăla’. Nu am mai vorbit cu Gigi Becali.

Trebuie să ai un subiect, ori un fotbalist, ori o sărbătoare religioasă importantă. E prea devreme să vorbim despre plecarea lui Sadiku. Deși e un copil, e foarte puternic, îmi place, dar nu m-a întrebat nimeni despre el”, a afirmat Valeriu Iftime.

În total, Gigi Becali a plătit 4,4 milioane de euro celor de la FC Botoşani pentru fotbalişti. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel