Superliga Romaniei Venirea în România a lui Filippo Melegoni ar fi fost „un pas înapoi” pentru jucător. Ce spune Marius Șumudică
Data publicării:
Clubul de fotbal FC Rapid a fost foarte aproape să realizeze un împrumut de la Genoa, dar mutarea a fost refuzată de jucătorul Filippo Melegoni.

Giuleștenii au dorit să îl aducă sub formă de împrumut pe italianul Filippo Melegoni (25 de ani), de la clubul de fotbal Genoa, dar transferul nu s-a putut realiza din cauza faptului că jucătorul a refuzat propunerea.

Acționarul Dan Șucu s-a deplasat personal în Italia pentru a-l convinge pe fotbalist, dar italianul nu a fost de acord cu mutarea, chiar dacă cele două cluburi erau deja înțelese. Totodată, Filippo Melegoni ar fi primit același salariu ca la echipa italiană, dacă accepta să joace pentru Rapid, respectiv 50.000 de euro pe lună.

„A zis că e un pas în spate, că vizibilitatea lui scade”

Antrenorul Marius Șumudică este cel care a detaliat argumentele care stau la baza refuzului jucătorului, Melegoni considerând că un eventual transfer la echipa din România reprezintă un pas înapoi în cariera sa. De remarcat, totuși, este faptul că fotbalistul a jucat sezonul trecut în a doua ligă de fotbal italiană, la Reggiana, iar în sezonul actual la Genoa nu pare că ar fi luat în calcul la echipă.

„Din câte știu eu, Melegoni a refuzat. A zis că e un pas în spate și a refuzat să vină din Italia în România. Cu toate că condițiile pe care i le oferea clubul nostru erau unele peste… Un salariu exact cât avea la Genoa. Ajungea să câștige 50.000, nu știu, în coproprietate cu ei, ceva de genul, el nu pierdea nimic.

A zis că e un pas în spate, că vizibilitatea lui scade, ceva de genul ăsta, și că în momentul de față nu își dorește să vină în România”, a declarat Marius Șumudică, citat de Fanatik.

Dina Grameni îmbracă tricoul alb-vișiniu

Giuleștenii l-au transferat pe mijlocașul Constantin Grameni de la Farul Constanța, pentru 400.000 de euro. În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil timp de trei ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, constănțenii având și procente dintr-o tranzacție ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanța, acolo unde a fost și căpitan de echipă.

În prima ligă, mijlocașul central a jucat 129 de meciuri, a înscris 10 goluri și a oferit nouă pase decisive. Cota lui de piață, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro.

Constantin Grameni este în Finlanda, cu naționala Under-21 a României, cu care va disputa un meci foarte important pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2025. El are 12 selecții la naționala U21, reușind să înscrie de trei ori. Grameni a fost convocat și la naționala mare, înainte de Campionatul European, atunci când a rămas rezervă în meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani și Andrei Borza, jucători transferați ulterior la Rapid.

Noul jucător al Rapidului va purta numărul 20. El a jucat opt partide în acest sezon la Farul, fără a marca.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel