Superliga Romaniei Marius Șumudică, despre accederea în play-off a Rapidului: „E un sentiment de fericire”
După victoria Rapidului în...
Fostul portar Helmut Duckadam s-a stins luni dimineață, în jurul orei 11:30, la vârsta de 65 de ani, la Spitalul Militar din București. Tragica veste a decesului „Eroului de la Sevilla” a șocat fotbalul românesc, foști mari jucători precum Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș sau Miodrag Belodedici fiind luați prin surprindere.
„Sunt, realmente, șocat. Nu-mi vine să cred! Fotbalul românesc și noi, toți, l-am pierdut pe Eroul de la Sevilla. Vorbesc și încă nu pot să cred că este adevărat!
A fost o persoană sinceră și onestă, alături de care eu am petrecut foarte multe momente frumoase, și la Steaua (n.r. actuala FCSB), și la Digi Sport, unde am participat împreună la sute de emisiuni, cred. Întotdeauna era sincer, chiar dacă mulți se puteau supăra.
Nu va ieși din inimile noastre, va rămâne mereu Eroul de la Sevilla, locul în care s-a produs cea mai importantă performanță a fotbalului românesc”, a spus Ilie Dumitrescu la aflarea veștii, citat de digisport.ro.
„Am vorbit vineri cu el. Scuză-mă, nu pot să vorbesc, sunt devastat”, a spus Marius Lăcătuș, citat de iAMsport.ro.
„A murit Duckadam? Cum, unde? Incredibil! Doamne, Doamne. Vai de capul meu! Nu e o glumă, nu? Duckadam a murit? Incredibil! Ce probleme avea el? L-am văzut la televizor în urmă cu câteva săptămâni. Incredibil! E o veste incredibilă. Eroul, eroul… el ne-a câştigat Cupa Campionilor. Vai de capul meu.
Ne apropiem, încet-încet... Vedeţi, au început problemele. Uite că au început să dispară. Doamne, nu ştiu ce să vă spun! A murit Duckadam. Cum? Vai de capul nostru. Era colegul nostru, cu el am stat… vai de capul meu!
Era tânăr. Și domnul Vochin, care era lângă mine, s-a albit când a aflat. Dacă nu ar fi fost Duckadam în poartă nu am fi câştigat Cupa Campionilor”, a transmis Miodrag Belodedici, potrivit as.ro.
Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, județul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua București, a mai evoluat la UTA (1977 și 1978-1983) și Constructorul Arad (1977-1978).
A devenit „Eroul de la Sevilla” în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reușit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în fața Barcelonei (2-0). Performanța de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. El a mai apărat de două ori și poarta naționalei României.
După victoria Rapidului în...
FCSB va evolua împotriva...
Liderul actual al Superligii a...
Transferat de FCSB de la...
Dan Şucu, principalul acţionar de la FC Rapid şi Genoa,...
Clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain a...
După victoria Rapidului în...
Transferat de FCSB de la...
FCSB va evolua împotriva...
Croatul Goran Ivanisevic a...
Liderul actual al Superligii a...