Superliga Romaniei Veşti proaste pentru echipele de Liga II. FRF nu poate schimba regulamentul pentru echipele de drept public
Data actualizării:
Data publicării:
Patru din primele 6 echipe din clasamentul actual al ligii secunde din România nu au drept de promovare, fiind cluburi de drept public. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, este de acord cu faptul că se poate ajunge la o situaţie incredibilă, în care playoff-ul să se dispute între echipe fără drept de promovare, dar spune că FRF nu poate modifica regulamentul, cât timp legea sportului nu permite acest lucru. 

Doar Csikszereda şi Metaloglobus, primele două clasate din Liga II, au drept de promovare în Liga 1, dintre echipele care se află acum pe locuri de playoff. Celelalte poziţii sunt ocupate de CSM Slatina, CS Afumaţi, Corvinul Hunedoara şi Steaua Bucureşti, cluburi de drept public, care nu pot lupta pentru promovare. 

Corvinul Hunedoara, deţinătoarea Cupei României, a jucat în această vară în preliminariile Europa League şi Conference League, pentru că regulamentul UEFA nu interzice unui club de drept public accederea în aceste competiţii, însă legea sportului din România nu le permite hunedorenilor să promoveze în primul eşalon. 

Răzvan Burleanu a analizat situaţia şi spune că FRF nu poate interveni, legal, pentru modificarea regulamentelor, în ciuda faptului că situaţia este una inedită. 

"O situaţie similară putem vedea în ceea ce priveşte cluburile care se află în insolvenţă şi joacă în playoff-ul Ligii 1. Pentru că aceste cluburi nu pot aplica pentru licenţă UEFA. Sau în playoff-ul Ligii 1 putem întâlni cluburi despre care ştim că nu vor putea obţine licenţa UEFA din cauza unor probleme istorice. 

Orice decizie, orice intervenţie, pe care o poate avea FRF trebuie să fie legală. Trebuie să ne asigurăm că nu punem cluburile participante în competiţie în pericol. Prin urmare, în momentul de faţă există acest risc, ca un club să se simtă prejudiciat, ca urmare a faptului că nu ar avea drept să joace în playoff, chiar dacă e un club de drept public şi nu poate promova în Liga I. Pot exista şi cluburi care îşi doresc doar să joace şi să câştige competiţia la nivelul ligii a doua. În momentul de faţă nu avem un cadru legal care să ne permită modificări. 

Pentru că şi eu împărtăşesc opinia că este influenţată competitivitatea. Nu avem nicio sesizare în această direcţie până acum. Toate cluburile de drept public şi-au apărat până acum corect şansele pe teren. 

Ba mai mult, suntem, alături de Polonia, una dintre ţările unde o echipă din eşalonul secund câştigă Cupa din ţara respectivă, cum a fost Corvinul Hunedoara. Prin urmare, am văzut că o echipă de drept public şi-a apărat şansele corect şi a făcut performanţă în Europa. La finalul zilei, acesta e cadrul legal. Deci o echipă care este de drept public poate participa în Europa, dar în România, conform legii sportului, nu a regulamentelor FRF, nu se poate afilia la LPF şi nu poate evolua în Liga 1", a declarat Răzvan Burleanu. 

Metaloglobus, "singurul club 100% privat" din Liga II, vrea în Liga I 

"Metaloglobus are dreptul de promovare, este un club privat 100%, cred că singurul, dacă nu cumva și Pandurii se află în aceeași situație. Să ajungem în play-off, iar după să fim acolo, Doamne ajută!

Au trecut 7 etape, o treime din cele 21. Să avem răbdare, să fim calmi, să gestionăm cu istețime acest rezultat și vom mai vedea. Noi nu dispunem de un buget foarte mare. Suntem la coada clasamentului din punctul de vedere al banilor, al bugetului.

Trebuie să reglăm tinerețea și dorința cu experiența. Trebuie îmbinate aceste lucruri. Doamne ajută să ajungă Metaloglobus să sperie adversarele. E rodul unui munci și avem un grup omogen.

Totul depinde doar de ei. Nu știu dacă speriem sau nu pe cineva. Noi trebuie să rămânem modești, atenți și să muncim, iar atunci vor veni și rezultatele", a declarat Marius Burcă, președintele lui Metaloglobus, la Metropola TV.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel