Superliga Romaniei Victor Angelescu a răspuns dacă regretă că nu l-a adus pe Șumudică de la începutul sezonului
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Șumudică a preluat, marți seară, funcția de antrenor al echipei de fotbal FC Rapid, după ce clubul a decis încheierea colaborării cu nord-irlandezul Neil Lennon.

Victor Angelescu: „Tot răul spre bine”

Înainte de cooptarea antrenorului nord-irlandez Neil Lennon, clubul de fotbal Rapid a purtat discuții și cu Marius Șumudică. Totuși, oficialii giuleșteni au decis că varianta mai bună este reprezentată de tehnicianul britanic. După numai șase etape în Superliga României, Rapid a hotărât să se despartă de Lennon și să îl instaleze pe antrenorul român pe banca tehnică.

Întrebat dacă regretă că nu l-a ales pe Marius Șumudică încă de la începutul stagiunii 2024/2025, acționarul minoritar al clubului, Victor Angelescu, a mărturisit că nu dorește să se mai gândească la trecut, ci vizează prezentul.

„(n.r. ați regretat că nu l-ați adus pe Șumudică de la începutul sezonului?) Nu vreau să mă gândesc la ce s-ar fi putut face mai bine, până la urmă important e prezentul. Tot răul spre bine”, a spus Angelescu, la emisiunea Digi Sport Special. 

 

Marius Șumudică a semnat contractul în cinci minute

La conferința de presă desfășurată în cursul zilei de miercuri, noul antrenor al Rapidului a dezvăluit că a semnat contractul în doar cinci minute.

„Legat de transferuri, astea sunt lucruri de bucătărie internă. Vom discuta. Nu îmi place să vin în fața presei, să ne spălăm rufele în public. Vom avea discuții, vom vedea. Nu am avut timp să discutăm foarte mult despre aceste lucruri. În două zile jucăm, subiectul principal e jocul de la Iași.

După care vom analiza, vom vedea ce vom face. Nu am venit la Rapid să pun condiții, să îi spun domnului Șucu că lotul nu e ok, că vreau cinci jucători sau nu știu câți. Nici nu m-a interesat. Nici contractul. Nici pe mine, nici pe dânsul. Negocierile cred că au durat cinci minute. Asta înseamnă încredere. 

E clar că va fi nevoie, probabil, să facem niște transferuri, dar nu sunt genul de om care să spună că astea sunt condițiile mele, îmi aduci 3-5 jucători ca să performez. Nu. Un antrenor trebuie să performeze în primă fază cu ceea ce are la dispoziție. Unde m-am dus, am încercat să nu aduc eu jucători, ca să nu las clubul încărcat. Antrenorul e primul care pleacă de obicei. Sper însă să stau mult în Giulești, să plece alți jucători și să rămân eu. Dar v-am spus, principalul obiectiv e jocul de la Iași”, a declarat Marius Șumudică.

 

Dan Șucu: „Oferta noastră principală a fost pentru domnul Șumudică”

„Faptul că este rapidist și că știe spiritul Rapidului este frișca de pe tort. Tortul principal este competența, dar și rezultatele avute până acum ca antrenor. Am avut un număr de discuții în care am încercat să ne cunoaștem punctele de vedere. I-am explicat că e prima noastră opțiune ca antrenor român, dar aveam și opțiunea de a încerca un antrenor străin.

Am încercat, am văzut, am ajuns la concluzia pe care o știți, iar apoi am revenit la prima noastră opțiune. Și ne-a părut bine că a fost disponibil și a dorit să vină să antreneze Rapidul. 

Nu a venit mai devreme pentru că am optat pentru un antrenor străin. Am dorit un antrenor străin cu un anumit CV, care să ne dea încredere că putem face ceva cu adevărat deosebit. Dar ne-am întors la prima noastră opțiune de antrenor român”, a completat Dan Șucu.

„Eu am relatat discuția cu dl Șucu în presă. La momentul respectiv, mi-a transmis că a plecat pe un drum. În momentul în care a vrut să mă cunoască, să vorbim, să vadă ce știu. Toate discuțiile au fost constructive. Mi s-a spus de la început că dânsul a plecat pe un drum, de a angaja un antrenor străin, după care va veni ziua când eu voi antrena Rapidul. Ăsta e adevărul”, a spus și Șumudică. 

„Ca să ne înțelegem, domnul Șumudică nu a fost niciodată o variantă suplimentară. Dacă s-a pus problema unui antrenor român cu experiență, oferta noastră principală a fost pentru domnul Șumudică. Nu este o variantă de rezervă. Nu! Am discutat asta împreună și acel lucru s-a întâmplat. Pentru mine, seriozitatea e modul în care poți ajunge la un rezultat. Lucrurile nu se mai schimbă când ai ajuns la 60 de ani, eu asta am învățat”, a încheiat Dan Șucu.

Marius Șumudică va fi prezent pe banca Rapidului în numai două zile, giuleștenii având programat un meci în a șaptea etapă a Superligii, împotriva celor de la Poli Iași. Partida din Copou are loc vineri, 23 august, începând cu ora 22:00.

În acest moment, Rapid se află pe locul 12 în clasament, cu cinci puncte. Jucătorii „alb-vișinii” au obținut doar cinci remize și o înfrângere în acest sezon, sub comanda nord-irlandezului Neil Lennon.

Rezultatele Rapidului, în primele șase etape

UTA Arad - Rapid, scor 1-1

Rapid - CFR Cluj, scor 2-2

Petrolul Ploiești - Rapid, scor 1-0

Rapid - Sepsi OSK, scor 2-2

Gloria Buzău - Rapid, scor 1-1

Rapid - Dinamo, scor 1-1


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel