Tenis Victor Hănescu: Eu credeam că mă antrenez la fel ca Federer şi Nadal. Dar se cam simţea diferenţa
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul tenismen Victor Hănescu a vorbit despre nivelul maxim la care a ajuns în carieră, dar şi despre motivele pentru care nu a reuşit să urce mai sus în ierarhia mondială. 

Cea mai bună clasare a lui Victor Hănescu a fost locul 26 în clasamentul ATP, iar la turneele de Grand Slam a rămas cu un sfert de finală la Roland Garros drept cea mai bună performanţă. Ar fi putut Victor Hănescu să aibă rezultate mai bune de atât? 

"Cu resursele pe care le-am avut la momentul respectiv, eu zic că am ajuns la maximul meu. Mai mult ar fi fost foarte greu. Să fi fost mai sus era next level. Faptul că te luptai cu cei mai buni din lume şi resursele de acasă erau limitate era un impediment. 

Eu, în capul meu, mă gândeam că mă antrenez la fel ca Federer sau mă antrenez ca Nadal, dar eu eram de fapt la sub 50% ca pregătire fizică, mentală, dezvoltare personală. Şi atunci, clar, când te băteai cu cei mai buni din lume se cam simţea diferenţa. Am reuşit să ajung până la un nivel, dar nu să trec în zona aia de excepţional, la modul de finală de Grand Slam sau câştig de Grand Slam", a declarat Victor Hănescu la podcastul Poveştile Sport.ro

Aplaudat de zeci de mii de spectatori într-un meci cu Federer, la Indian Wells 

Într-un meci disputat contra lui Federer la Indian Wells, Hănescu a reuşit să smulgă aplauzele unui stadion întreg după ce i-a luat un set elveţianului. 

"E şi ăsta un exemplu interesant, şi le explic mereu sportivilor. A fost un meci bun, în care eram într-o ipostază ideală. I-am luat set lui Federer, era 1-1 la seturi. Mă simţeam bine, dar cumva nu am crezut că pot să îl şi bat. M-am mulţumit cu acel rezultat, care era bun, dar dacă mă setam cu o treaptă mai sus şi să continui, aş fi reuşit poate să câştig. Dar nu am fost învăţat, atâta ştiam, atât am reuşit. Acum pot să dau mai departe, să le spun altora că e loc şi mai sus de treapta respectivă", a mai spus Victor Hănescu.  


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis
Tagurile articolului: atp  federer  nadal  tenis  victor hanescu 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel