Fotbal Victorie la dublu. Marseille și FC Barcelona strălucesc la debutul sezonului
Data actualizării:
Data publicării:
Noul sezon al celor mai importante campionate europene a debutat cu victorii categorice pentru două dintre cele mai renumite echipe de fotbal, Olympique Marseille și FC Barcelona, care au reușit să își domine adversarii într-un mod spectaculos, atrăgând atenția încă din prima rundă.

Marseille triumfă în Franța cu un scor zdrobitor

Olympique Marseille a demonstrat încă o dată că rămâne una dintre forțele de temut din Ligue 1, impunându-se cu un categoric 5-1 în fața celor de la Brest, într-o deplasare care a marcat debutul noului sezon.

Echipa antrenată de Marcelino a deschis rapid scorul, prin Greenwood, care a marcat după doar trei minute de la fluierul de start. Greenwood a reușit o dublă în minutul 31 din penalty, contribuind decisiv la victoria echipei sale. Henrique a fost și el în formă maximă, înscriind două goluri, în minutele 26 și 48, consolidând avantajul oaspeților. Ultimul gol al echipei din Marseille a venit în minutul 69, când Wahi a transformat un alt penalty, stabilind scorul final.

Deși Brest a reușit să marcheze un gol de onoare prin Camara în prelungirile primei reprize, acest lucru nu a fost suficient pentru a schimba soarta meciului. În urma acestei victorii, Marseille se află pe primele locuri în clasament, la egalitate de puncte cu Paris Saint-Germain, care s-a impus în fața celor de la Le Havre cu 4-1.

Citește mai multe despre meciul celor de la Le Havre aici: Debut perfect pentru PSG: 4-1 împotriva lui Le Havre în prima etapă din Ligue 1 

Tot în prima etapă a Ligue 1, meciul dintre Lille și Reims a fost umbrit de un incident grav, când Angel Gomes, jucătorul echipei Lille, a suferit o lovitură puternică la cap. Gomes a fost transportat de urgență la spital, starea lui fiind monitorizată cu atenție.

Barcelona începe campionatul spaniol cu o victorie importantă

În Spania, FC Barcelona a avut un debut de sezon promițător, câștigând cu 2-1 pe terenul Valenciei, într-un meci disputat sâmbătă seara pe stadionul Mestalla. Sub conducerea noului antrenor german, Hansi Flick, echipa catalană a reușit să întoarcă rezultatul în favoarea sa, după ce gazdele deschiseseră scorul în minutul 44 prin Duro Perales.

Robert Lewandowski a fost din nou eroul Barcelonei, marcând ambele goluri ale echipei, în minutele 45+5 și 49, al doilea fiind marcat din penalty. Această victorie plasează Barcelona pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu Celta Vigo, în timp ce rivalele Real Madrid și Atletico Madrid urmează să își dispute primele meciuri ale sezonului în zilele următoare.

Clasamente

În Ligue 1, pe lângă victoriile echipelor Marseille și PSG, alte meciuri notabile au fost cel dintre AS Monaco și Saint-Etienne, încheiat cu scorul de 1-0 pentru monegasci, precum și cel dintre Reims și Lille, încheiat cu 2-0 pentru Lille.

În La Liga, debutul sezonului a adus egaluri în partide precum Athletic Bilbao - Getafe (1-1) și Betis Sevilla - Girona (1-1), în timp ce Real Madrid și Atletico Madrid își vor face debutul în curând.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în etapele următoare și dacă aceste formații își vor menține forma excelentă.


Autorul articolului: Andreea Deaconescu
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel