Superliga Romaniei Viorel Moldovan anunță schimbări la sistemul de joc al Rapidului. „Antrenorul a încercat să aducă un alt concept...”
Data publicării:
Președintele clubului de fotbal Rapid a mărturisit că sistemul de joc al echipei trebuie schimbat, întrucât rezultatele din începutul noului sezon nu sunt deloc îmbucurătoare.

„Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”

„Trebuie să încercăm să ne întoarcem la origini și să avem mai mult echilibru din toate punctele de vedere. Bineînțeles că luăm în calcul să revenim la un sistem cu patru fundași.

O să analizăm situația cu Neil Lennon. Până acum nu ne-a prea ieșit cu sistemul 3-5-2. Neil Lennon trebuie să fie de acord (n.r. să schimbăm sistemul). Jucătorii sunt aleși cum trebuie, dar nu reușesc să se exprime la capacitate maximă.

Antrenorul a încercat să aducă un alt concept, să marșeze pe acest sistem cu trei fundași centrali, dar nu prea a fost asimilat de jucători. Am vorbit cu antrenorii. Ceva trebuie să schimbăm. Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”, a spus Viorel Moldovan, la emisiunea „Fotbal Club”

Întrebat ce părere are despre Rareş Pop, Viorel Moldovan a transmis un mesaj întregului vestiar, dar mai ales jucătorilor tineri: „Rareș Pop este fantastic, avem cei mai buni tineri din România. Mustesc de talent, trebuie să aibă mai multă foame, să aibă răutate, să își dorească mai mult, să impună și să joace. La 21 de ani este tânăr-bătrân, trebuie să joci.

Alții la 16, 18 ani câștigă Campionatul European, despre ce vorbim? La 18 ani trebuie să fiarbă sângele în tine, să îți dorești mai mult. Vreau o revoltă din partea lor, asta aștept din partea lor. Să muște din adversari când intră în teren, să își câștige locul din teren”, a fost mesajul lui Viorel Moldovan la Fanatik.

 

Cu Neil Lennon absent, Rapid reușește doar 2-2 cu Sepsi

Rapid București a primit vizita celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în a IV-a etapă a noului sezon al Superligii.

Primul gol al partidei a fost înscris chiar în minutul 1 de către covăsnenii conduși de Bernd Storck, prin reușita lui Kevin Varga. Giuleștenii nu au așteptat prea mult timp, marcând peste două minute, prin șutul lui Filip Blazek.

Al doilea gol al meciului a fost marcat de Claudiu Petrila, în minutul 42, același jucător al Rapidului având o șansă mare să amenințe poarta un minut mai târziu.

Sepsi Sfântu Gheorghe a restabilit egalitatea în minutul 67, prin reușita croatului Gabriel Debeljuh.

După disputarea primelor patru etape în noua stagiune, Rapid București rămâne cu 3 puncte, pe a 12-a poziție în clasament, în timp ce Sepsi OSK se clasează pe al patrulea loc, cu 8 puncte.

Echipa din Giulești rămâne în căutarea primei victorii în sezonul 2024/2025, în timp ce covăsnenii de la Sepsi au bifat două succese și două remize.

După încheierea rundei a IV-a, Oțelul Galați se află în fruntea clasamentului, cu 10 puncte, urmată de Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, cu 8 puncte.

 

Echipe de start

Rapid București: Aioani – Ignat, Blazek, P. Iacob – Manea, Kait, Petrila, Micovschi, Braun – Hasani, Burmaz. Rezerve: Ungureanu, Săpunaru, Rrahmani, Papeau, Oaidă, G. Gheorghe, Jambor, Borza, Bădescu, Pașcanu, R. Pop, El Sawy.

Antrenor: Neil Lennon.

Sepsi OSK: Niczuly – Oteliță, Ciobotariu, Ninaj, F. Ștefan – Varga, Alimi, Mino, Kallaku – Neskovic, Debeljuh. Rezerve: D. Moldovan, Gyebge, Kecskes, Bardea, Oroian, Breji, Hajdin, Siger, Drăghiceanu, M. Coman.

Antrenor: Bernd Storck.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel