Jocurile Olimpice Voluntarii ruși și belaruși, interziși la Jocurile Olimpice 2024. Mesajul transmis de către oficiali
Data publicării:
Rușii și belarușii au fost informați că nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris, în calitate de voluntari, din motive de securitate.

Fără sportivi și voluntari din Federația Rusă și Republica Belarus

Voluntarilor ruși și belaruși le-au fost refuzate prezența la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din motive de securitate. 

„Vă informăm cu regret că nu vă vom putea număra printre voluntarii pentru Paris-2024” a fost mesajul pe care rușii și belarușii care fuseseră aleși pentru a ajuta la buna desfășurare a Jocurilor Olimpice l-au primit, din motive de securitate.

Diana, o rusoaică de 31 de ani care trăiește în Franța din 2019, fusese anunțată la finalul anului trecut că a fost selecționată ca voluntar pentru JO, „cel mai frumos cadou de Crăciun din toate timpurile”. Ea lucrase ca voluntari la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, iar acum dorea să contribuie la „grandiosul eveniment” parizian.

Diana asistase în martie la o convenție a voluntarilor, iar în mai trebuia să primească uniforma pentru JO 2024, însă a primit un mail în care era anunțată de „finalul aventurii”.

„O opinie defavorabilă a fost emisă față de dumneavoastră” a fost informată din partea programului de voluntariat Paris-2024, care a citat „un cod de securitate internă” francez.

Refuzarea rușilor și belarușilor este legată de riscul de securitate care apasă asupra Jocurilor Olimpice, având în vedere că Parisul este aliatul Ucrainei, aflată în al treilea an de război cu Rusia.

În luna aprilie, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că nu are „nicio îndoială” de faptul că Rusia va viza organizarea Jocurilor Olimpice, „inclusiv din puncte de vedere informațional”, Franța denunțând de mai multe luni o campanie de dezinformare dusă de Rusia în mediul online, acuzații considerate „nefondate” de Kremlin.

Sportivii ruși și belaruși, sub steag neutru la JO 2024

Belarus este aliatul Rusiei, iar sportivii săi, asemenea celor ruși, nu vor putea participa la Jocurile Olimpice decât sub drapel neutru.

„Îi controlăm pe absolut toți cei care participă la Jocurile Olimpice”, afirma în martie, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, care a adăugat că aproximativ 800 de persoane „nu aveau cele mai bune intenții și au fost excluse.

Din cei 300.000 de candidați pentru a deveni voluntari la Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august) și Paralimpice (28 august - 8 septembrie), au fost aleși doar 45.000, potrivit Agerpres.

Întrebat de AFP în legătură cu voluntarii ruși și belaruși, Darmanin a refuzat să comenteze.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel