UEFA Europa League Zeljko Sopic, antrenorul celor de la Rijeka, nemulţumit după egalul cu Corvinul Hunedoara. Florin Maxim, încrezător pentru retur
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a remizat, scor 0-0, cu Rijeka, vicecampioana Croaţiei, în turul II preliminar al Europa League. Calificarea se joacă săptămâna viitoare, în Croaţia. 

Formaţia condusă de Florin Maxim şi-a trecut în cont prima ocazie a partidei în minutul 2, atunci când căpitanul Neacşa i-a centrat lui Buş, care din interiorul careului a trimis din vole puţin peste poarta adversă.

Replica oaspeţilor a venit abia în minutul 20, Pasalic şutând puternic de la 30 metri pe lângă poarta lui Lefter. Apoi, după doar trei minute, Jorge Obregon a trimis din 6 metri peste poartă după o centrare de pe stânga a lui Jankovic.

În ciuda posesiei superioare a vicecampioanei Croaţiei, Corvinul a reuşit destul de des să pună în pericol poarta adversă. Atacurile echipei hunedorene s-au desfăşurat cu precădere pe partea dreaptă, acolo unde Neacşa a destabilizat apărarea croaţilor şi a centrat de câteva ori, dar Pîrvulescu (minutul 25) a trecut pe lângă minge, iar Buş (minutul 26) nu a reuşit să se descurce în 6 metri între doi fundaşi adverşi.

Apoi, Sergiu Buş şi-a încercat şutul de la distanţă, însă mingea a fost prinsă de portarul Zlomislic (minutul 35). În prelungirile primei reprize, Neacşa a tras puternic de la 25 metri lateral dreapta, dar pe lângă poartă.

Partea a doua a jocului a început pe ploaie sub dominarea echipei Rijeka, aceasta creându-şi ocazii prin Pasalic (minutul 49) şi Hodza (minutul 51).

Buş a pătruns în careul advers în minutul 53, i-a pasat lui Pîrvulescu, însă acesta din urmă a tras pe lângă.

Niko Jankovic a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, dar mingea a trecut foarte aproape de bara din stânga lui Lefter.

Au urmat două situaţii foarte bune de a marca ale câştigătoarei Cupei României, ambele semnate de Lupu în minutele 57 şi 60.

Pe final, Fruk (minutul 81) a executat peste o lovitură liberă, iar apoi, la cealaltă poartă, Neacşa (minutul 84) a şutat la rândul lui peste de la 25 metri.

Partida s-a încheiat cu ocazia lui Jankovic, cel care în prelungiri a trimis periculos direct din corner, iar Lefter a respins spectaculos peste bara transversală, scrie Agerpres.

Zeljko Sopic, antrenorul croaţilor, nemulţumit de rezultat 

La finalul partidei, antrenorul oaspeţilor s-a declarat nemulţumit de joc şi a spus că îşi avertizase jucătorii că nu va fi un meci uşor cu Corvinul. 

"Nu pot spune că sunt mulţumit. Dar, pe de altă parte, e primul nostru meci, ştiam că nu va fi uşor şi îi şi avertizasem pe jucători înainte să venim în România. Dar, având în vedere calitatea arătată azi de jucători, cred că e un rezultat realist. Nu pot însă să scap de senzaţia că în unele situaţii trebuie să fim mai decisivi. Trebuie să ne arătăm colţii. Atacanţii noştri au deja câteva meciuri de când nu mai înscriu, trebuie să lucrăm la asta. 

Pentru retur, ne aşteptăm ca românii să stea în apărare şi să aştepte să plece pe contraatacuri. Va trebui să ne creăm multe ocazii pentru a putea înscrie şi a trece mai departe", a declarat Sopic, citat de sportske.jutarnji.hr.

Florin Maxim crede în şansa Corvinului 

Antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim, este de părere că echipa sa încă mai are o şansă importantă de a trece mai departe. 

"Se putea şi mai bine, dar şi ei au fost periculoşi. Eu sunt mulţumit de cum s-au prezentat jucătorii mei. Am avut şi noi situaţiile noastre, dar dacă nu concretizezi degeaba. Aşa am gândit meciul acesta. Au avut şi ei momente bune, am avut şi noi. Acum vom evolua în deplasare, dar încă se joacă această calificare. Le-am spus şi băieţilor în vestiar acest lucru. Cred în şansa noastră de a merge mai departe. Acolo va fi cu totul alt meci. Ne-au văzut, ne-au simţit, dar şi noi am făcut la fel. Şi eu cred că va fi un meci interesant în retur", a afirmat Maxim la postul Digisport.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel